Akvalangininkas Izraelyje rado senovinį kalaviją iš kryžiaus karų laikų

Vienas akvalangininkas Viduržemio jūroje prie Izraelio krantų atrado senovinį kalaviją, anot ekspertų, menantį kryžiaus karų laikus.

Izraelio senienų tarnyba (IAA) pirmadienį paskelbė, kad vyras savaitgalį nardė prie šiaurinių šalies krantų ir rado senovinių daiktų lobį: inkarų, keramikos dirbinių ir metro ilgio kalaviją.

Akvalangininkas nardė už maždaug 150 m nuo kranto, 5 m gylio vietoje.

Pasak specialistų, tame rajone senovėje prisiglausdavo laivai, tad ten yra daug archeologinių lobių, net 4 tūkst. metų senumo. Tačiau atrasti juos gali būti sunku dėl nuolat judančio smėlio.

Baimindamasis, kad jo atradimas gali būti užneštas smėliu, nardytojas nugabeno kalaviją į krantą ir perdavė vyriausybės ekspertams, pranešė IAA. Manoma, kad kalavijas yra maždaug 900 metų senumo.

„Jis rastas apaugęs jūrų organizmais, bet atrodo, kad yra nukaltas iš geležies, – sakė IAA plėšikavimo prevencijos padalinio inspektorius Niras Distelfeldas. – Įdomu pamatyti tokį asmeninį daiktą, nukeliantį į laikus prieš 900 metų, į kitą erą su riteriais, šarvais ir kalavijais.“

Rastasis kalavijas bus nuvalytas ir detaliau analizuojamas, o nardytojui Shlomi Katzinui buvo įteiktas padėkos geram piliečiui raštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių