10 įdomiausių faktų apie „Depeche Mode“ klavišininką A. Fletcherį

Sekmadienį Belgijoje surengtame festivalyje „Rock Werchter„ „Depeche Mode“ muzikantai koncertą baigė raitydamiesi iš juoko. Tokią dainininko Dave'o Gahano ir pagrindinio grupės dainų autoriaus Martino Gore'o reakciją sukėlė Andy Fletcherio poelgis – pasirodymo pabaigoje jis nusiplėšė marškinėlius ir nuo scenos nubėgo iki pusės nuogas. Liepos 27-ąją Vilniaus Vingio parke grosiančios grupės narys taip pažymėjo įžangą į savo 52-ąjį gimtadienį, kurį švenčia šiandien.

Kiekvieno „Depeche Mode" muzikanto gimtadienis – svarbi data milijonams gerbėjų visame pasaulyje. Andy Fletcheris – ne išimtis, gausybė sveikinimų vienam grupės įkūrėjų internete pasipylė iškart po vidurnakčio.

Švente muzikantas galės ramiai pasimėgauti su šeima – prieš savaitę prie grupės koncertų ture prisijungė visų jos narių artimieji, be to, šiandien įtemptame „Depeche Mode" grafike – laisvadienis.

Andy Fletcherio gimtadienio proga siūlome sužinoti dešimt įdomių faktų, padedančių nupiešti šio grupės nario portretą.

Šampaną jis gers vienas. Andy – vienintelis alkoholinius gėrimus tebevartojantis „Depeche Mode" narys. Dainininkas Dave'as Gahanas svaigalų atsisakė prieš aštuonerius metus, po poros metų jo pėdomis pasekė Martinas Gore'as. Andy Fletcherio mėgstamiausias gėrimas – vynas.

Jis neturi vairuotojo pažymėjimo. „Jo neturi ir Martinas. Aš gyvenu Londone, kurių velnių tame mieste reikalingas automobilis? Kita vertus, jaučiuosi truputį juokingai, nes mano sūnus vairuoja. Kodėl mūsų vaizdo klipuose tiek daug automobilių? Todėl, kad daugumą tų klipų kuria režiserius Antonas Corbijnas. Būtent jam labiausiai ir patinka mašinos", - sako Andy Fletcheris.

Jis – vienintelis grupės narys, iki šiol gyvenantis Didžiojoje Britanijoje. Dave'as ir Martinas jau daug metų savo namais vadina Jungtines Valstijas. Anot Andy, vienintelė to priežastis – moterys. Mat jis – vienintelis „Depeche Mode" muzikantas, vedęs britę, su kuria susipažino dar grupės karjeros pradžioje. Du vaikus auginanti pora šįmet atšventė santuokos dvidešimtmetį.

Jis – daugiausia kartų Lietuvoje viešėjęs „Depeche Mode„ narys. „Depeche Mode“ Vilniuje koncertavo du kartus, tačiau Andy Fletcheris Lietuvos sostinėje lankėsi tris sykius. 2004-asiais jis surengė pasirodymą viename Vilniaus klubų – kaip didžėjus, grojantis „Depeche Mode„ ir kitų atlikėjų dainas. Didžėjaudamas Andy Fletcheris kas keletą metų keliauja po pasaulį tarp „Depeche Mode“ gastrolių – stengdamasis aplankyti šalis ir miestus, kurių nepasiekia šios grupės koncertai.

Jis yra įrašęs solinį albumą, kuris tikriausiai niekada nebus išleistas. Tai – vienas linksmiausių anekdotų „Depeche Mode„ istorijoje. 1984-aisiais, kurdami albumą „Some Great Reward“, muzikantai papokštavo – taip atsirado įrašas „Toast Hawaii„, kuriame keliolikos dainų „koverius“ groja Martinas Gore'as ir tuometis grupės narys Alanas Wilderis, o ypatingų vokalo sugebėjimų neturintis Andy visas jas dainuoja. Muzikantai net mėgino įkalbėti savo įrašų leidėjus „Mute Records„ pasidalinti šiuo „šedevru“ su gerbėjais, tačiau juostos liko dulkėti studijos archyvuose. Vėliau Andy šio albumo pavadinimą suteikė savo įkurtai įrašų leidyklai. Anot jo, vieną įrašo kopiją turi Martinas Gore'as, tad Andy stengiasi jo nesupykdyti, kad šis nepatalpintų šių dainų internete.

Jis mėgsta keltis prieš aušrą. „Niekas negali prilygti kavos kvapui tada, kai visi namie dar miega. Kai nekoncertuoju, aš einu miegoti labai anksti – septintą valandą vakaro. Žinoma, gastrolėse viskas apsiverčia aukštyn kojom, nes man, kaip čia pasakius, labai patinka viešbučių barai. Koks yra geras viešbučio baras? Toks, prie kurio yra liftas – kad nepasiklystum pakeliui į savo kambarį", - yra sakęs Andy.

Tapęs popžvaigžde, jis vis dar dirbo draudimo kompanijoje. Baigęs vidurinę mokyklą, darbą draudimo srityje Andy pasirinko vietoj politikos studijų universitete. „Mes jau buvome išleidę kelias populiarias dainas, mus rodydavo per televizorių, o ryte aš sėsdavau į autobusą ir važiuodavau dirbti į biurą. Tai buvo labai keista„, - prisimena Andy, kuris tik grupės karjerai gerokai įsibėgėjus ryžosi mesti savo „normalų“ darbą.

Jis – buvęs restorano savininkas. Londone Andy valdė restoraną „Gascogne„, kurio nuotraukų galima rasti ne vieno „Depeche Mode“ gerbėjo tinklaraštyje – į šią vietą jie plūdo lyg piligrimai. „Ačiū Dievui, jį pardaviau. Dešimt metų buvo visai linksma, bet tada prasidėjo problemos. Kokios? Virėjai... geriau nė nepradėsiu apie juos kalbėti. Visi mažyčiai blogi dalykai, kurie galėjo nutikti, nutiko. Gal kada nors vėl pabandysiu tuo užsiimti – pavyzdžiui, Ispanijoje ar panašioje vietoje", - sako Andy.

Jo vaidmuo grupėje – mįslingas. „Dave'as dainuoja, Martinas rašo dainas, o aš tik trinuosi aplink. Tai tiesa, aš niekada nesvajojau būti geras muzikantas„, - taip savo funkciją grupėje kartais juokaudamas apibūdina Andy. Jis moka groti klavišiniais instrumentais ir bosine gitara, tačiau laikomas mažiausiai prie grupės kūrybos prisidedančiu nariu. „Aš kartais ir pats nežinau, ką jis daro“, - mėgsta pasižnaibyti Dave'as Gahanas. „Dave'as – šuo, kuris loja, bet nekanda„, - atsikerta Andy. Ilgus metus Andy rūpinosi finansiniais „Depeche Mode“ reikalais. Šiais laikais jis to nebedaro, tačiau kiti du grupės nariai tikina, kad be Andy Fletcherio „Depeche Mode" negalėtų gyvuoti. Mat jis ne tik prisideda prie muzikinių idėjų, bet ir visada sugeba padėti kitiems grupės nariams pasiekti kompromisą, kai šie susiginčija dėl kūrybos reikalų ar įtakos zonų.

Jis nemėgsta interneto. „Ten tiesiog pernelyg daug informacijos, kuri tave įtraukia kaip į skylę. Aš nenoriu prarasti tiek daug laiko. Geriau paskaitysiu knygą. Aplink mane yra daug žmonių, kurie visą dieną sulindę į internetą, tad jie man papasakoja viską, ką įdomaus ten randa", - sako Andy. Kaip ir kiti grupės nariai, jis neturi oficialios paskyros populiariuose socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių