Pirmąjį gegužės savaitgalį – tarptautinis šunų kinkinių turnyras

Kauno rajone, Jadagonyse gegužės 1-2 dienomis įvyks tarptautinio šunų kinkinių turnyro „Baltijos taurė – 2010“ atidarymas ir pirmasis etapas.

“Baltijos Taurės” varžybos vyks penkiais etapais Lietuvoje, Latvijoje ,Estijoje ir Lenkijoje.

Varžybų tikslas išaiškinti stipriausius sportininkus Baltijos regione kaip individualiose sporto rungtyse taip ir komandinėje įskaitoje t.y. rudenį bus paskelbta šalis nugalėtoja.

Varžybose dalyvaus stipriausi minėtų šalių ,taip pat Rusijos sportininkai .Varžytis dėl „Baltijos Taurės“ šiemet atvyksta   ir pasaulio bei Europos čempionai ir prizininkai.

Kiekvienas “Baltijos Taurės” etapas vykdomas kaip atskiros varžybos su savo apdovanojimais ir krašto kuriame vyksta pristatymu.

Pirmąjį  “Baltijos Taurės” etapą globoja Kauno raj. Savivaldybės Meras Valerijus Makūnas. Oficialus varžybų pavadinimas „Kauno rajono Mero Taurė“, Tarptautiniuose kontaktuose – „Kaunas District Mayor Cup“.

Sportininkai varžysis atviroje ir šiaurinių šunų kategorijose 7 disciplinose:

Canicross – krosas su šunimi –vyrai , moterys

Bikejoring – dviratininkas ir šuo – vyrai, moterys

SC2 – 2-jų šunų kinkinys –paspirtukas

DR4 – 4-ių šunų kinkinys –triratis

Pirmą kartą besniegėse disciplinose sportininkai varžysis 6-ių šunų klasės DR6 kinkiniais.

Taip pat vyks vaikų kroso su šunimis varžybos.

Renginys nemokamas.

LRT vaizdo medžiaga: VšĮ „Corona laurea ir klubas „Fluidus gruodžio 12-13 dienomis pirmą kartą Kauno rajone organizuoja tarptautines šunų kinkinių ir orientacinio žygio su šunimis varžybas. Haskiai ir malamutai rungsis Jadagoniuose, Zapyškio seniūnijoje.


Šiame straipsnyje: šunų kinkinių turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių