Klaipėdoje svečiuosis tapytojas A.Stasiulevičius

„Klaipėdos galerijoje“ - brangus ir lauktas svečias - vienas žymiausių Lietuvos tapytojų Aloyzas Stasiulevičius (Vilnius) su naujausiais kūriniais.

A.Stasiulevičiaus idėjos ir meniniai eksperimentavimai tapo neatsiejama lietuviškos dailės dalimi. Autoriaus kūriniai reprezentuoja šiuolaikinę Lietuvos dailę ne tik šalyje, bet ir užsienyje. Dailininkas žinomas kaip miesto peizažo tapytojas, jį ypač domina spalvos problematika. A.Stasiulevičius yra puikus koloristas, turintis absoliučią spalvinę klausą, jo kūryba pulsuoja gyvu spalvinių sprendimų ieškojimu.

Penktadienį 17 val. „Klaipėdos galerijoje“ atidaromoje parodoje bus eksponuojama 20 naujų A.Stasiulevičiaus tapybos darbų, skaitmeniniai piešinių atspaudai bei piešinių originalai. Ekspoziciją papildys fotografijos, kuriose užfiksuota autoriaus aplinka, kolegos, kūrybinis procesas.

Per vernisažą bus rodomas naujas dokumentinis filmas apie dailininką „Kūrybos erdvė“ (režisierius ir operatorius - Algirdas Tarvydas). Šio filmo premjera įvyko 2009-ųjų lapkritį Vilniuje, Nacionalinėje galerijoje, kur nuolatinėje ekspozicijoje rodomi ir dailininko paveikslai.

Po filmo parodos Klaipėdoje žiūrovus dailininkas pakvies pokalbiui „Ar šiuolaikinis menas - upė be krantų?“ Pokalbyje dalyvaus dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė, moderuos kultūrologas Linas Poška.

A.Stasiulevičiaus tapybos paroda uostamiestyje veiks iki gegužės 6-osios. Visą jos laiką lankytojai turės galimybę pasižiūrėti kino dokumentininkų A.Tarvydo, Juozo Matonio ir Vytauto Damaševičiaus sukurtus filmus apie autorių bei Laimos Pangonytės užfiksuotą išeivijos dailininko prof. Vytauto Jonyno ir A.Stasiulevičiaus bendravimą jo parodoje Tretjakovo galerijoje 1989-aisiais.

Tai jau septintoji A.Stasiulevičiaus personalinė paroda Klaipėdoje. Prieš penkerius metus, 2005-ųjų balandį, Dailės parodų rūmuose viešėjo retrospektyvinė jo tapybos ekspozicija „Kelyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių