Dviejų jaunų tapytojų parodoje – būsenų erdvės

Baroti galerija uostamiesčio meno gerbėjams pristato jaunų dailininkių iš Vilniaus Kunigundos Dineikaitės ir Rasos Jonės Šataitės-Rudėnienės tapybos darbų parodą.

Ji atidaroma penktadienį 18 val. ir Klaipėdoje paviešės iki balandžio 29-osios.

Dažnai retoriškai savęs klausiame, kas rūpi jauniesiems menininkams? Galbūt iš dalies į šį klausimą padės atsakyti šių dviejų tapytojų kūryba, mano dailėtyrininkė Rita Mikučionytė.

Abi 28-erių tapytojos iš Vilniaus, dėstančios Pedagoginio universiteto Dailės katedroje, nuosekliai plėtoja neoekspresionizmo tradicijas. 2009-2010 m. sukurtuose jų paveiksluose dominuoja asmeniniais išgyvenimais grindžiami reginiai, artimi abstrahuotiems metaforiškiems peizažams. Juose ypač svarbus emocionalumas, glaudžiai susijęs su idėjos įgyvendinimo ekspresyvumu, technikos originalumu.

Paskutinėse sodraus, intensyvaus kolorito K.Dineikaitės drobėse pastebimi kelionės į Čilę ir Boliviją įspūdžių atspindžiai, o monochrominiuose R.J.Šataitės-Rudėnienės kūriniuose -  polinkis į istorinę tematiką. Jaunosioms autorėms svarbius motyvo ir raiškos priemonių pasirinkimo aspektus labiausiai atspindi jų pasisakymų fragmentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių