Klaipėdoje lankytojams atveriama nauja poilsio erdvė – sakurų parkas

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje, buvusioje nenaudojamoje užžėlusioje teritorijoje šalia Žvejų rūmų, savaitgalį atveriama naujai įrengta poilsio erdvė – 1,3 mln. eurų kainavęs Sakurų parkas, pranešė savivaldybė.

Šią savaitę naujai įkurtas parkas apžiūrėtas kartu su specialistais, penktadienį nuimta statybinė tvora, tad savaitgalį gyventojai jau gali aplankyti ir įvertinti naują poilsio zoną.

Anot savivaldybės, projekto sprendiniais buvo siekiama sukurti japonų tradiciniam sodui būdingą atmosferą – erdvę, kurioje gyvenimo tempas sulėtėja, patiriamas harmonijos su gamta jausmas.

Miesto meras, įvertinęs atliktus darbus, pabrėžė, jog būtina užtikrinti tinkamą eksploataciją.

„Tikrai džiaugiuosi, kad dar vienas kampelis Klaipėdoje yra sutvarkytas. Tai, kad tobulybei nėra ribų, yra kitas dalykas. Šiandien jau aiškiai matome, kad šiame parke trūksta laistymo sistemos, nesinorėtų, kad po savaitės-dviejų čia matytume išdegusią žolę ar nuvytusius medelius. Miestiečiai daugeliu atveju reiškia priekaištus, kad užsodinami želdiniai po labai trumpo laiko nuvysta, mokesčių mokėtojų pinigai turi būti naudojami prasmingai“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Tikrai džiaugiuosi, kad dar vienas kampelis Klaipėdoje yra sutvarkytas. Tai, kad tobulybei nėra ribų, yra kitas dalykas.

Kaip skelbia savivaldybė, parke suformuotos žaliosios paaukštintos salos, kuriose pasodintos 57 sakuros, 40 kalninių ir juodųjų pušų, kiti dekoratyvūs medžiai ir krūmai. Siekiant natūralumo, takai suplanuoti netaisyklingos formos, iš atidengto betono, kiti takai – iš šviesiai pilkos spalvos skaldytų akmens plokščių.

Sakurų parkas suformuotas japoniško sodo motyvais, tad naudojami būdingi japoniškam sodui elementai: akmenys, vanduo, visžaliai augalai.

Pagrindinis parko akcentas – vandens telkinys su jame suformuota salele ir akcentu – bonsai medeliu. Kitas išsiskiriantis parko akcentas – nuo Taikos prospekto gerai matomi įėjimo „Torii“ vartai, pagaminti iš vientisos akmenmedžio (Iroko) medienos.

Įrengtos trys vaikų žaidimo aikštelės, poilsio zonose pastatyti 35 mediniai lauko suolai ir penki stalai su suolais iš tropinės medienos. Parko pakraštyje įrengtas stacionarus tualetas, užpiltas žemėmis iš trijų pusių, taip suformuojant kalvelę, kurios apdailai panaudota tropinė akmenmedžio mediena.

Šalia patekimo į parką nuo Naikupės gatvės pusės pastatyti dvipusiai dviračių stovai, nes parke eismas dviračiais ir paspirtukais nenumatomas.​



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkeliams

Runkeliams  portretas
Ar gali kaimo buduliai,privažiavę į Klaipėdą,suprasti grožį.Jiems duok vyšnią ir lauko šikinyką su skyle.Vilniuje,kai žydi sakuros,žmonių minios iš sostinės ir visos Lietuvos.

Užkniso su tais sakurų parkais,

Užkniso su tais sakurų parkais, portretas
ar mes lietuviškų medžių neturime?Kažkoks beždžioniavimas iš kurio japonams tik juokas.

K

K portretas
Na klaipedieciai, tik jus su savo vadais tusciom galvom išįpustom nuo dudos galejot sugalvot sukurti atsiprašant japoniška poilsio erdve prie pat judriausios miesto gatves, tiksliau prie sankryzos, su pastoviai zujanciom mašinom ir smogu, neaiškios baznycios, keista kas gi nores cia pailset, pamastyt ar ikvept rytietiškos išminties, šalia gatves triukšmo, benzino kvapo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių