A. Ruseckaitė Giruliuose pristatys savo romaną apie poetą V. Mačernį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos kultūrinės vasaros programos „Pėdink į Girulius“ viešnia bus rašytoja Aldona Ruseckaitė, įsimenančių knygų apie Maironį ir Žemaitę autorė.

Girulių bibliotekoje bus pristatytas jos naujausias kūrinys – „Dūžtančios formos. Romanas apie Vytautą Mačernį“ (2017), kuriame autorė atskleidžia dar vieno rašytojo gyvenimo slėpinius. Kuo gi ją sudomino V. Mačernis (1921–1944)? Pirmiausia poeto vizionieriaus pasaulėvoka, jos atspindžiais poezijoje ir ypač jausmų pasauliu, neįvykusia santuoka. V. Mačernis – mąstytojas, filosofinis poetas ir – meilės kankinys? Rašydama romaną, A.Ruseckaitė rėmėsi sužadėtinės atsiminimais, V. Mačernio laiškais mylimajai – bendrakursei Bronei Vildžiūnaitei.

Karo metais V. Mačernį lydėjo sudėtingų išgyvenimų gama. 1943 m. uždarius Vilniaus universitetą, Vytautas grįžo į gimtąją Šarnelę. Vytautas ir Bronė jau buvo gavę Vilniaus miesto burmistro leidimą tuoktis (1943 08 12), tačiau vestuvės neįvyko. Sudėtingus sužadėtinių jausmus temdė karo metai, draugų planai emigruoti, kai 1944 m. Rusija okupavo Lietuvą. Nors sviedinio skeveldra nutraukė V. Mačernio gyvenimą, jo poezija įveikė laiko išbandymus.

A. Ruseckaitės knygos pristatymas ir susitikimas su rašytoja vyks liepos 18 d. 18 val. Girulių bibliotekoje (Šlaito g. 10A).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giruliai tai gerai.

Giruliai tai gerai. portretas
Bet kai norėdamas pamatyti renginį turi dusti pusę valandos smirdančiame autobuse +28, paskui stovėti pravažiavime prie kelio remonto Melnragėj, tai iš karto pasakai nu i na..tuos Girulius

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Galima tik žavėtis šia moterimi rašytoja.

Portetui

Portetui portretas
Man netrukdo tas rudas įvaizdis. Priešingai - ne lietuviškai nuobodi pilkuma. Autorė pristato savo knygą ir Mačernį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių