Verslo bendruomenės vakaras Prienuose: pagerbti laimėtojai

  • Teksto dydis:

Gruodžio 7 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykusiame šventiniame padėkos vakare, skirtame Prienų rajono savivaldybės rėmėjams, buvo pasidžiaugta per pastaruosius metus atnaujinta savivaldybės viešąja infrastruktūra, verslo atstovų iniciatyvomis, įveiklinant viešąsias erdves, plečiant gyvenamųjų būstų pasiūlą, svarbiausiais įvykiais, kurie garsino kraštą visoje šalyje.

Sveikinimo kalboje susirinkusiems verslininkams, įmonių ir įstaigų vadovams Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas akcentavo, kad net ir sudėtingomis pandemijos sąlygomis rajono verslininkai išsaugojo darbo vietas, ieškojo ir atrado naujų veiklos formų bei kūrė pridėtinę vertę Prienų kraštui.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, prasmingu padėkos vakaro akcentu tapo 2020 metais trečiąkart skelbto konkurso „Sukurta Prienų krašte“ nugalėtojų apdovanojimai. Jie surengti beveik po dvejų metų pertraukos bendradarbiaujant Prienų rajono savivaldybei ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmams.

Konkursui buvo pateiktos aštuonios verslininkų paraiškos, jas apsvarsčiusi vertinimo komisija konkurso laimėtoja  pripažino ne tik Prienų krašte, Lietuvoje, bet ir kitose šalyse gerai žinomos, ne kartą aukštai tarptautinėse parodose įvertintos UAB „Ekofrisa“ gaminamus ekologiškus grikių batonėlius ir granolą „Nature’s element“.

Visam kolektyvui skirtą apdovanojimą – Prienų krašto kalvio Martyno Breikšto  nukaldintą prizą „Aitvaras“ ir nugalėtojo sertifikatą – bendrovės direktorė Lina Dužinskienė priėmė iš mero Alvydo Vaicekausko ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento Zigmanto Dargevičiaus rankų.

Bendrovė „Ekofrisa“ – viena iš pagrindinių kruopų gamintojų Baltijos šalyse. Prienų rajone ji veikia nuo 2003 metų. Įmonėje ypatingas dėmesys skiriamas prekių kokybei ir saugai, taip pat daug investuojama į žiedinės ekonomikos gamyboje įdiegimą. Konkursui pristatytų batonėlių ir granolų sudėtyje yra didelis kiekis grikių ir daržovių, nenaudojama nenatūralių medžiagų ir ingredientų, pridėtinio cukraus. Praėjusiais metais konkurse „Kokybe paženklintas maistas“ bendrovės ekologiškas grikių batonėlis su brokoliais ir svarainiais buvo apdovanotas kaip geriausias ekologiškas produktas, o parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ ekologiški grikių batonėliai ir granolos buvo apdovanoti aukso medaliu, aukštų įvertinimų bendrovės produkcija sulaukė ir šiemet.

Konkurso dalyvio sertifikatai ir atminimo dovanos skirti ir kitų savo gaminius bei paslaugas pristačiusių verslo įmonių vadovams: UAB „Du medu“ vadovui Vytautui Rašickui – už gaminį „Ekologiški sviestainiai su šokolado gabaliukais“; MB „Aroma Rex“ vadovui Rimvidui Skorupskiui –už prekės ženklą „Didysis Prienų turgus nuo 1951“; VšĮ „Galimybių dirbtuvės“ vadovei Auksei Griškonienei – už socialinių dirbtuvių paslaugą asmenims su negalia; UAB „Lietuviškas midus“ vadovui Egidijui Valiukevičiui – už paslaugą „Ekskursijos ir degustacijos“; UAB „Wilara“ vadovui Gediminui Olsevičiui – už gaminį „Elektrinis garinis vaško lydytuvas WP su presu“; UAB „Sportinė aviacija ir Ko“ vadovui Vytautui Mačiuliui – už gaminį „Sklandytuvas LAK 17B FES mini“; UAB „Doleta“ vadovui Mindaugui Skardžiui – už gaminį „Doleta Avangard Line“.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prienų atstovybės narė UAB „Gyvenimas“ daugiau nei 20 metų puoselėja gražią tradiciją kasmet  pagerbti iškiliausius Prienų rajono ir Birštono savivaldybių Metų žmones ir didžiausią socialinę bei kultūrinę vertę turinčius Metų projektus, juos siūlo ir renka „Gyvenimo“ laikraščio skaitytojai. Dėl pandemijos atšaukus  šių metų sausį turėjusios vykti laikraščio Padėkos šventės datą, apdovanojimai 2020 metų nominantams įteikti skirtingu metų laiku vietos bendruomenėse.

Verslui skirtame vakare „Gyvenimo“ laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė menininko Andriaus Lik skulptūrėle pagerbė Prienų krašto „Metų projekto 2020“ laureatus –  VšĮ „Galimybių dirbtuvės“ įkūrėjus Auksę Griškonienę ir Saulių Jasevičių, padėkodama jiems už sėkmingai realizuotą pirmąją Prienų rajone paskleistą socialinę iniciatyvą – suaugusius žmones su psichine negalia integruoti į darbo rinką.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Z. Dargevičius pasidžiaugė išgražėjusia Prienų rajono savivaldybe, jos bendradarbiavimu su verslo atstovais ir pakvietė rajono teritorijoje veikiančias įmones aktyviau įsitraukti į Kauno PPA rūmų Prienų atstovybės veiklą. Jo teigimu, Kauno PPA rūmai yra didžiausia Kauno ir Marijampolės regionų verslo bendruomenę telkianti ir paslaugas verslui plėtojanti organizacija, vienijanti 638 įmones, tačiau Prienų atstovybė, burianti 16 narių (dviejų narystės prašymai dar svarstomi), joje nesudaro nė trijų procentų.

Apdovanojimus, padėkos ir paskatinimo žodžius verslo bendruomenei papildė šventinis VDU Muzikos akademijos atlikėjų koncertas.


Šiame straipsnyje: PPA 2021

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių