Užsieniečiai įvardijo, kodėl studijoms pasirinko Kauną

  • Teksto dydis:

Aukšta studijų kokybė, ganėtinai pigus pragyvenimas ir daug žalumos – tai paklausti apie sprendimą Kaune studijuoti sveikatos ir gyvybės mokslus nedvejodami sako užsienio šalių piliečiai.

Netrukus Kaune mokslus pradėsiančių studentų iš įvairių pasaulio kampelių nė kiek negąsdina tai, kad teks daug mokytis. Užsieniečių neatbaido ir tai, kad studijuoti reikės toli nuo artimųjų – kai kurie jau pirmą dieną Kaune pasijuto tarsi namuose, kiti mėgaujasi mažos šalies privalumais.

„Lietuvoje esu jau savaitę, spėjau aplankyti kelias vietas. Man labai patinka čia, šalis nėra didelė, tai mane žavi, taip pat matau daug žalumos“, – pirmais įspūdžiais apie Lietuvą dalijasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) pirmakursė iš Šveicarijos Latifa Guembri.

Mergina pasirinko veterinarinės medicinos studijas. Jos teigimu, kalbant apie šias studijas, LSMU įgyja pranešimą prieš Šveicariją. L. Guembri šeima kilusi iš JAV, mergina ieškojo universiteto, kuriame būtų galima studijuoti anglų arba prancūzų kalba. Šveicarijoje tokios galimybės nėra – veterinarinę mediciną galima studijuoti tik vokiečių kalba. „Tikiuosi, kad studijų metu man viskas bus gerai, pasieksiu tai, ko ir noriu. Žinau, kad nebus lengva, bet manęs tai negąsdina – šiose studijose tai natūralu“, – tvirtina pirmakursė.

Mediciną LSMU studijuos gausus būrys studentų iš Izraelio. Universitetas jau ne vienerius metus sulaukia ypatingo susidomėjimo šioje šalyje. „Kai nusprendžiau, kad noriu studijuoti mediciną, svarsčiau, kurią šalį pasirinkti. Domėjausi studijomis Čekijos sostinėje Prahoje, taip pat Vengrijoje. Tačiau LSMU mane sužavėjo labiausiai – man patinka universiteto mokymo metodai, studijų kokybė, o ir Kaunas yra tikras studentų miestas. Man tai labai patinka“, – kalba medicinos pirmakursė iš Izraelio Liav Pahima.

Studentę džiugina tai, kad Kaune – daug studentų iš Izraelio, o vietiniai draugiški, stengiasi padėti. Merginos svajonė – tapti pačia geriausia gydytoja. „Dirbant su atsidavimu kiekvienas gali pasiekti savo tikslų. Man patinka medicina, todėl manau, kad studijos bus įdomios“, – teigia L. Pahima.

Didelis tautiečių būrys Kaune į LSMU atviliojo ir medicinos pirmakursį Danielį Frishą. „Kauną pasirinkau todėl, nes čia didelė studentų iš Izraelio bendruomenė. Tai, kad šiame mieste yra daug žmonių, kalbančių mano kalba, man labai svarbu“, – pabrėžė vaikinas. Jaunuoliui studijas LSMU rekomendavo draugas. Danielis žino, kad nebus lengva, tačiau tikisi, kad studijos bus įdomios.

Odontologijos pirmakursį iš Kipro Achillieasą Yiannakovą LSMU ir Kaunas sudomino dėl patrauklių studijų kainų, ko kiti universitetai negalėjo pasiūlyti. „Miestas gražus, tylus – man patinka. Mes gyvename saloje, čia viskas kitaip nei namuose. Jau anksčiau esu gyvenęs užsienyje, todėl žinau, ką reiškia integruotis kitoje kultūroje“, – tvirtino studentas.

Vaikinas pažįsta kelis žmones Kipre, kurie anksčiau studijavo LSMU. Apie universitetą, čia dirbančius dėstytojus jie atsiliepė puikiai. Tai ir paskatino rinktis studijas šiame universitete. „ Iš studijų tikiuosi daug, manau, kad jos tikrai nebus lengvos, ypač egzaminai“, – šypsosi A. Yiannakovas


Šiame straipsnyje: LSMU 2019

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių