Sveikatinimas ir reabilitacija - magistro studijos

  • Teksto dydis:

Magistro studijų programa

Studijų krypčių grupė – Sveikatos mokslai

Studijų kryptis – Reabilitacija

Fakultetas – Slaugos

Studijų trukmė – 1,5 metų, forma – nuolatinė, suteikiamas sveikatos mokslų magistro laipsnis.

Sveikatinimas ir reabilitacija – tai šiuolaikiška reabilitacijos krypties studijų programa, rengianti specialistus, galinčius dirbti ne tik su pacientais, bet ir su sveikais asmenimis, dalyvaujančiais sveikatinimo programose.

Kodėl verta studijuoti?

Ši studijų programa aprėpia visus sveikatinimo bei reabilitacijos aspektus. Studijuojant pagal darbo pobūdį ar interesų sritis pasirenkama dominanti specializacija: įgiję žinių ir įgūdžių, gebėsite konsultuoti pacientus ir rengti naujas sveikatinimo programas. Galima rinktis šias specializacijas (šakas): Išplėstinė ergoterapija, Klinikinė kineziterapija, Sporto kineziterapija, Sveikatinimas fiziniais pratimais, Vaikų reabilitacija.

Ko mokysitės?

Studijų metu gilinsitės į tokias disciplinas, kaip kompleksinės sistemos sveikatos stiprinime ir reabilitacijoje, sveikatos priežiūros vadyba ir rinkodara, biostatistika, sveikatos priežiūros darbuotojų psichologinės krizės ir jų įveika. Taip pat studijuosite pasirinktos specializacijos dalykus. Pagal ERASMUS+ studentų mainų programą galėsite praktikai arba studijoms išvykti į įvairių Europos šalių universitetus.

Kuo dirbsite baigę studijas?

Įgiję Išplėstinės ergoterapijos specializaciją, galės teikti ergoterapijos paslaugas asmenims, bendruomenėms. Baigę Klinikinės kineziterapijos specializaciją, gebės taikyti kineziterapiją klinikėje bei neklinikinėje aplinkoje. Sporto kineziterapeutai galės konsultuoti saugaus fizinio aktyvumo klausimais, taikyti sporto šakai tinkamas reabilitacijos ir treniravimo programas, sportinių traumų prevencijos priemones. Įgiję Sveikatinimo fiziniais pratimais specializaciją, gebės parinkti ir taikyti fizinius pratimus kaip vieną iš sveikatos būklę modeliuojančių priemonių įvairaus amžiaus žmonėms. Baigę Vaikų reabilitacijos specializaciją, galėsatlikti raidos ir funkcinės būklės vertinimus, pasirinkti ir taikyti specifinius vaikų raidos stimuliavimo ir terapijos metodus, dirbti vaikų reabilitacijos komandoje.

Galėsite dirbti visose sveikatos priežiūros sistemos grandyse (ligoninėse, poliklinikose, reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigose), fizinės gerovės, bendruomenės centruose, sveikatingumo centruose, sporto komandose bei su sportu susijusiose organizacijose, dėstyti aukštosiose mokyklose.

Be to, sveikatos mokslų magistrai – ir būsimi mokslininkai, naujų praktinių metodikų kūrėjai.

Tolesnės studijų galimybės Galima rinktis mokslininko karjerą – doktorantūros studijas.

Daugiau informacijos apie priėmimą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/sveikatinimas-ir-reabilitacija/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių