Rūmų narių diskusija su Marijampolės meru Povilu Isoda: pasiūlyta steigti verslo tarybą

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo nariai susitiko su Marijampolės savivaldybės meru Povilu Isoda ir nuotoliniame susitikime aptarė verslui aktualius klausimus.

Pirmiausiai meras pristatė savivaldybės ekonominę situaciją. Nors praėjusieji metai dėl pandemijos buvo įtempti, tačiau savivaldybės verslas pakankamai gerai atlaikė iškilusius problemas ir sunkumus. Pavykus sutaupyti savivaldybės biudžeto lėšų, finansinė parama buvo ir pasinaudojant Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondu vis dar yra teikiama smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams.

P. Isoda susirinkusiems pristatė šiuo metu jau parengtą Marijampolės savivaldybės plėtros iki 2030 metų priemonių planą, kurio vienas iš prioritetų – konkurencingas verslas. Bus siekiama didinti savivaldybės patrauklumą vidaus ir užsienio investicijoms bei turizmui. Meras akcentavo, jog nepaprastai svarbu išgirsti ir verslo atstovų įžvalgas bei siūlymus.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo tarybos pirmininkas Vygantas Subačius iškėlė idėją – Marijampolėje steigti Verslo tarybą. Ši institucija galėtų suvienyti Marijampolėje jau veikiančias verslo, nevyriausybines organizacijas, asociacijas bendram tikslui – savo idėjomis ir siūlymais padėti kurti kuo palankesnę verslo aplinką, skatinti profesinį tobulėjimą ir spartesnį ekonomikos vystymąsi. Susitikimo metu buvo susitarta, kad plačiau ši idėja ir galimas jos įgyvendinimas bus aptariamas kitų susitikimų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių