Priėmimas į LSMU tęsiasi: perspektyvios studijų programos

  • Teksto dydis:

Galbūt tau patiktų biochemiko darbas modernios laboratorijos tyloje? Gal norėtum išmokti, kaip savo keturkojį draugą parengti gyvūnų asistuojamajai terapijai? O gal įdomu kurti sveiką ateities maistą ar kontroliuoti jo saugą? Jei taip – metas pasižvalgyti tinkamiausios studijų programos Lietuvos sveikatos mokslų universitete, juk šiųmetis priėmimas į studijas dar tęsiasi!

LSMU turi ką pasiūlyti ir itin gabiems, motyvuotiems jaunuoliams, ir tiems, kurių atestatuose – ne vien šimtukai.

Biochemikai ir genetikai - laukiami

Domiesi medicina - bet nenorėtum tiesiogiai kontaktuoti su pacientais? Medicininės ir veterinarinės biochemijos arba medicininės ir veterinarinės genetikos studijos gali atverti kelią į įdomią ir paklausią biochemiko ar genetiko karjerą.

Šias studijas renkasi tie, kurie mokykloje mėgo biologijos ir chemijos pamokas, kurie domisi viskuo, kas vyksta žmogaus ar gyvūno organizme bei ląstelėse įvairių ligų atvejais. Medicininės ir veterinarinės biochemijos, medicininės ir veterinarinės genetikos studijos įdomios tuo, jog studentai įgyja daug įvairiapusių žinių ir įgūdžių: studijuoja ne tik biochemiją ir molekulinę biologiją, medicininę ir farmacinę chemiją, ląstelės biologiją, bet ir fiziologiją, anatomiją, farmakologiją, imunologiją bei kitas medicinines ir veterinarines disciplinas, atlieka praktikas diagnostinėse ir mokslinėse LSMU ir Kauno klinikų laboratorijose.

Baigus studijas, laukia darbas diagnostinėse laboratorijose ir centruose visoje Lietuvoje: šių studijų programų absolventai naujausiomis tyrimų technologijomis ir pažangiausiais prietaisais atlieka kraujo, smegenų skysčio, biopsinės medžiagos, imunologinius, mikrobiologinius tyrimus, reikalingus ligų diagnostikai ir gydymui. Taip pat LSMU parengti biochemikai ir genetikai dirba maisto saugos laboratorijose ir centruose, farmacijos ir biotechnologijų įmonėse, maisto ir gėrimų gamybos laboratorijose.

Nuo šių metų biochemijos ir genetikos studijas baigusiems LSMU absolventams būsimosios karjeros durys atsivėrė dar plačiau. Dabar bakalauro laipsnį turintys jaunieji specialistai galės lengviau įsidarbinti biomedicinos technologais ir licenzijuotose sveikatos priežiūros įstaigų laboratorijose.

Menas gydyti judesiu

Ar žinai, kad kineziterapija ir ergoterapija Jungtinėse Amerikos Valstijose – perspektyviausių profesijų dešimtuke? Šių specialybių studijos LSMU išskirtinės dėl kompleksinio teorinio ir praktinio parengimo.

Kineziterapija – tai gydymas judesiu ir fiziniais veiksniais sveikstant po traumų ar ligų. Šie specialistai padeda greičiau sveikti po traumų tavo mėgstamiems sportininkams, dirba ligoninėse, poliklinikose, reabilitacijos, sveikatingumo centruose.

O štai ergoterapija, kai nuo įgytų ar įgimtų ligų kenčiantys ar traumas patyrę pacientai mokomi gerinančių sveikatą, padedančių apsitarnauti veiksmų ir jiems pritaikoma aplinka – vadinama ne tik mokslu, bet ir menu. Šiandien ergoterapeutų reikia šalies ligoninėse – onkologijos, reabilitacijos, psichikos sveikatos ir kituose skyriuose, jau auga ir šių specialistų poreikis bendruomenėse, pacientų reabilitacijai namuose.

Kodėl verta kineziterapiją ar ergoterapiją studijuoti būtent LSMU? Šios studijos būsimiesiems specialistams suteikia platų, kompleksinį parengimą: dėstomi ne tik profesiniai, bet ir daug medicininių dalykų, atliekama praktika didžiausioje Baltijos šalyse gydymo įstaigoje – Kauno klinikose. Studentams dėsto didelę klinikinę patirtį įgiję specialistai, patirtimi dalijasi žinomi kviestiniai lektoriai iš užsienio universitetų. Daugiau nei 1 tūkst. valandų praktikos Kauno klinikose jaunus specialistus paruošia kvalifikuotai dirbti išsyk po studijų.

Ateities maistas – sveikas maistas

LSMU Maisto mokslo studijos – išskirtinės: daugiausia dėmesio skiriama sveikai ir dietinei mitybai bei šios srities produktų kūrimui.

Naujų maisto žaliavų ir produktų, subalansuotų pagal individualius žmonių mitybos poreikius, kūrimas – ypač perspektyvi sritis. Maisto mokslo studijos ir yra apie tai, kaip gali būti gaminamas sveikas ir saugus maistas, kokios įtakos jis turi žmogaus organizmui, gerai fizinei ir psichologinei savijautai, kaip pasitelkus naujausias biotechnologijas organizuoti, valdyti ir kontroliuoti pramoninę gamybą, kaip pritaikyti produktus skirtingoms vartotojų grupėms (juk to, kas suteiktų jėgų alpinistui, nebūtinai reikia pradinukui ar senoliui).

Studentai dirba su moderniausia laboratorine įranga, atlieka praktiką šiuolaikiškose maisto perdirbimo įmonėse. Maisto mokslo specialistų poreikis darbo rinkoje – didelis, darbas versle, gamyboje ar moksle – įdomus ir kūrybingas.

Veterinarinės maisto saugos studijos – tiems, kuriems patinka analitinis darbas, kuriems būtų įdomu tapti maisto kokybės srities ekspertu. Nuo šių specialistų kompetencijos, reiklumo sau ir kitiems priklauso visuomenės sveikata.

Studentai mokosi, kaip apsaugoti žmones nuo per maistą plintančių žmonių ir gyvūnų ligų, išmoksta naujausia įranga atlikti cheminius, fizikinius ir mikrobiologinius tyrimus.

LSMU jie parengiami plataus akiračio ir kompetencijos maisto saugos ir kokybės specialistais: jie dirba Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, kontroliuoja maisto žaliavų ir gyvūninių bei negyvūninių maisto produktų saugą ir kokybę, vadovauja pažangioms maisto perdirbimo įmonėms, dirba specialistais ir įvairiose institucijose, laboratorijose, mokslo ir mokymo įstaigose.

Farmacininkai - itin paklausūs

Jei svajoji sukurti stebuklingą kremą ar vaistą nuo visų ligų – kelias iki tokios veiklos veda per farmacijos studijas LSMU.

LSMU Farmacijos fakultetas įsikūręs išskirtinės architektūros, ryškiai oranžine spalva švytinčiame Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centro pastate. Jame įrengtos modernios, naujausia įranga aprūpintos laboratorijos, vykdomi aukščiausio lygio dideli tarptautiniai moksliniai projektai, kuriami farmaciniai ir kosmetikos produktai.

Tad jau studijų metu galėsi susipažinti su įvairiomis pasaulinėmis farmacijos mokslo ir praktikos naujovėmis, tarkime, trimate technologija atspausdintų tablečių gamyba.

Farmacijos fakultetas rengia universalius specialistus, kurie galėtų dirbti tiek vaistinėje, tiek vaistų gamybos, didmeninėse ar klinikinius tyrimus atliekančiose įmonėse ar valstybinėse institucijose, kaip Sveikatos apsaugos ministerija, Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba ir t. t.

Universiteto vaistinėje įgysi darbo vaistinėje patirties, praktiką galėsi atlikti visose Lietuvos vaistinėse (savo gimtajame mieste - taip pat), taip pat - moderniose vaistų gamybos įmonėse.

Tačiau LSMU Farmacijos fakultete rengiami ne tik vaistininkai, bet ir tyrėjai, mokslininkai, naujausių technologijų ir vaistų kūrėjai, kurių laukia modernios vaistų gamybos įmonės.

Farmacijos studijas baigusių absolventų įsidarbinimo rodiklis yra vienas aukščiausių ne tik LSMU, bet ir tarp Lietuvos universitetų. Statistika rodo, kad net 98,2 proc. absolventų dirba jau po 6 mėnesių.

Mėgstantiems gyvūnus - perspektyvios studijos

LSMU Gyvūnų mokslų fakultete – dvi gyvosios gamtos mėgėjams skirtos studijų programos: programa Gyvūnų mokslas skirta gyvūnų auginimo, veisimo, priežiūros studijoms, Gyvūno ir žmogaus sąveika – tai studijos apie augintinių pritaikymą žmonių reabilitacijai, tarnybai, sportui, pramogų ir laisvalaikio verslui.

„Kai renkiesi Gyvūnų mokslo studijas – renkiesi gyvenimą tarp gyvūnų. Čia mus parengia taip, kad gebėtume tinkamai maitinti, atrinkti, veisti, auginti visus gyvūnus – nuo bitės iki triušio, nuo alpakos iki žirgo“, – kalba studentė Aistė Katolikaitė. Mergina džiaugiasi, kad studijos – universalios, suteikia naujausių dalykinių, technologinių bei verslo žinių ir stiprių praktinių įgūdžių. Gyvūnų mokslo specialistai šiandien – aukso vertės, tad kur bebūtum – visada turėsi širdžiai mielą, gerai apmokamą darbą.

Šiųmetėse studijų mugėse LSMU Studijų programos Gyvūno ir žmogaus sąveika studentai atkeliavo su savo augintiniais. Šios studijų programos studentė Gintarė Urbonavičiūtė su savo augintine belgų avigane Toni dalyvauja Profesionalios kaniterapijos centro veikloje, puikiai išdresuota keturkojė laukiama ligoninėse, vaikų ir senelių globos namuose. Ši studijų programa

moko gyvūnų, laikomų estetiniams ir bendravimo poreikiams tenkinti, auginimo ir atsakingos priežiūros. Programoje – žirgininkystės, kinologijos, felinologijos ir egzotinių gyvūnų auginimo specializacijos.

LSMU ugdo plataus akiračio, gebančius mokytis, bendrauti ir kritiškai mąstyti jaunus specialistus. Jie puikiai išmano savo specialybę, geba savarankiškai dirbti Lietuvoje ir užsienyje, gali kurti savo verslą, draugauja su naujausiomis technologijomis – tad pirmojo darbo pasiūlymo neretai sulaukia dar studijuodami ar praktikos metu.

Tarp jų gali būti ir tu. Su vienintele sąlyga – jei nebijai iššūkių, mėgsti nuolat ir daug mokytis. Tad laukiame tavęs LSMU! Čia rasite daugiau informacijos apie stojimą.


Šiame straipsnyje: LSMU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Pritariu Mindaugui pati ta patyriau

mindaugas

mindaugas portretas
aha , lsmu būsimus kinezus moko aukščiausio lygio specialistai? tik ar tie specialistai turi laiko pravest paskaitas, ar tiesiog už mokslus daug mokantys magistrantai ateina, laukia laukia nesulaukia ir tuo “mokymai “ baigiasi? ir antras dalykas, tiek prikepta kinezų kad visai Europai per daug kiek čia priruošia, nepatariu rinktis šitos specialybės, nes apie darbą LT net nesvajokit, nebent tenkins min alga. ir patys siųsitės litertūrą apie studijas iš užsienio ir brangiai, nes LT studijų programoj tiek mėšlo nereikalingo, kad žiauru.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių