Pasiruošimas pasaulio salės futbolo čempionatui pasiekė finišo tiesiąją

  • Teksto dydis:

Birželio 15–18 d. FIFA atstovai lankėsi Lietuvoje ir įvertino, kaip vyksta pasiruošimo FIFA pasaulio salės futbolo čempionatui darbai.

Įvairių sričių FIFA specialistai apžiūrėjo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos arenų erdves ir aptarė tolimesnius arenų ir čempionato pasirengimo darbus su vietiniu organizaciniu komitetu.

„Tai buvo labai sėkmingas vizitas per tris čempionatą priimančius miestus Lietuvoje,  – po vizito kalbėjo FIFA salės ir paplūdimio futbolo varžybų vadovas Kasra Haghighi. – Vietinis organizacinis komitetas ir arenų vadyba labai pasistengė, kad pamatytume arenas kaip jos bus paruoštos čempionatui ir galėsime finalizuoti paskutinius operacinius aspektus prieš turnyrą. Šis vizitas buvo kelis kartus perkeltas dėl COVID-19 keliavimui keliamų sunkumų ir buvo be galo svarbu, kad kuo platesnė čempionato vykdymo komanda susitiktų arenose ir atliktų paskutinius darbus.

Iki pirmųjų rungtynių lieka mažiau nei trys mėnesiai ir galiu pasakyti, kad pasiruošimas yra labai geroje stadijoje. Komandų bendradarbiavimas yra labai stiprus ir visi su nekantrumu laukia turnyro. Net neabejoju, kad laukia bus įspūdingas FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas.“

FIFA atstovai įvertino ne tik arenas, bet apžiūrėjo ir treniruočių sales bei komandų ir teisėjų apgyvendinimo vietas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Prienuose, Birštone ir Palangoje. Būtent treniruočių salėse buvo atlikti papildomi infrastruktūros gerinimo darbai: parketo remontai ir perbraižymai, vėdinimo sistemų remontai, apšvietimo gerinimo darbai bei rūbinių atnaujinimai.

Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius džiaugėsi FIFA vizitu bei nuveiktais darbais.

„Labai džiugu, kad FIFA atstovai pagaliau galėjo apsilankyti Lietuvoje ir įvertinti esamą situaciją bei nuveiktus darbus. Pandemija gerokai pakoregavo čempionato pasiruošimo darbus, tad buvo labai smagu išgirsti, kad FIFA teigiamai įvertino pasiruošimo procesą. Lieka vis mažiau laiko iki šios didžiulės sporto šventės Lietuvoje, tad vietinis organizacinis komitetas labai aktyviai dirba, kad čempionatas būtų suorganizuotas aukščiausiu lygiu“, – kalbėjo E. Stankevičius.

FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas vyks rugsėjo 12 d. – spalio 3 d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: FIFA salės futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių