Pasirašyta naujojo Enterprise Europe Network veiklos periodo Jungtinės veiklos sutartis

  • Teksto dydis:

Kovo 24-25 dienomis vykusio Enterprise Europe Network Lithuania konsorciumo partnerių susitikime buvo pasirašyta Jungtinės veiklos sutartis tarp EEN Lithuania konsorciumo partnerių – VšĮ Lietuvos inovacijų centro bei Kauno, Klaipėdos, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų – drauge įgyvendinti 3,5 metų trukmės Enterprise Europe Network projekto etapą. Sutartį pasirašė konsorciumo partnerių direktoriai.

Enterprise Europe Network (EEN) yra didžiausias Europoje vieno langelio principu veikiantis verslo paramos tinklas, kuris vienija beveik 600 organizacijų daugiau nei 60 šalių. Į tinklą susijungusios organizacijos teikia paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui pasitelkdami duomenų bazes bei daugelio metų tarpusavio bendradarbiavimo patirtį. Tinkle veikiančios organizacijos teikia viešąsias nemokamas paslaugas, kurių tikslas – padėti įmonėms (ypatingai mažoms ir vidutinėms) plėtoti verslą, išeinant į tarptautines rinkas. Taip pat informuoti apie Europos Komisijos programas, iniciatyvas, reglamentus. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai – šio tinklo Lietuvoje partneriai, kartu su tinklo koordinatoriumi Lietuvos inovacijų centru bei partneriais iš Vilniaus ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų padedantys verslui atrasti naujas rinkas ir tarptautines galimybes.

Nuo 2022 m. sausio mėn. prasidėjo naujas Enterprise Europe Network veiklos periodas, kuris tęsis 3,5 metų. Naujo etapo pradžią pažymėjo vasario 22 d. organizuotas „EEN Launch event“ renginys, kurio metu pristatytos tinklo veiklos gairės, atsinaujęs partnerių tinklas, nauja bendradarbiavimo ir paslaugų įmonėms teikimo platforma.

Naujam periodui sukurta nauja bendradarbiavimo platforma, kuri paskatins bendravimą, bendradarbiavimą, pagerins paslaugų teikimą. Drauge naujame periode bus tęsiama verslo, technologijų bei mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) tarptautinių bendradarbiavimo partnerių paieška, organizuojamos verslo misijos bei verslo kontaktų renginiai, taip pat atsiras ir naujų paslaugų tvarumo ir skaitmenizacijos srityse, kurias teiks Enterprise Europe Network ekspertai.

Norėdami sužinoti apie naujas galimybes ir paslaugas įmonėms Kauno ir Šiaulių regionuose, susisiekite su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus kolegėmis:  https://chamber.lt/kontaktai/


Šiame straipsnyje: PPA 2022

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių