LSMU užsienio studentų skaičius priartėjo prie penktadalio

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) išlieka vienu tarptautiškiausių Lietuvoje. Vien šiemet studijas universitete pradėjo 324 nuolatiniai studentai iš užsienio, kurių daugiausiai – Izraelio, Švedijos, Vokietijos, Indijos ir Libano piliečiai.

Iš viso universitete studijuoja 1142 užsienio studentai, o tai – 17,4 proc. visų studijuojančių. Tikėtina, kad kitais metais šis skaičius didės, o netrukus pasieks 20 procentų.

Tarp užsienio studentų pačios populiariausios yra medicinos studijos – šią studijų programą studijuoja net 750 užsieniečių. Labai populiarios ir odontologijos, taip pat veterinarinės medicinos studijos, kurias atitinkamai studijuoja 194 ir 120 užsienio piliečių.

Užsieniečiai kasmet vis labiau domisi ir kitomis LSMU siūlomomis studijų programomis – farmacija, ergoterapija, slauga, gyvūnų mokslu, taip pat auga susidomėjimas ir magistrantūros studijų programomis. Universitete didinama ir siūlomų studijų programų anglų kalba įvairovė.

Studijas LSMU besirenkančių užsienio piliečių skaičius auga jau keletą metų iš eilės. Pavyzdžiui, lyginant su 2018 metais, šiemet užsieniečių skaičius padidėjo 17 procentų.

„Šie skaičiai rodo, kad universitetas tampa vis patrauklesnis užsienio studentams, kurie renkasi sveikatos mokslų studijas, ieško palankių studijų sąlygų bei konkurencingo mokesčio už studijas. Trijų dešimtmečių kryptingas darbas rodo, kad turime kuo džiaugtis ir didžiuotis. Akivaizdu, kad tapome patrauklia medicinos ir veterinarijos sričių studijų vieta jaunimui iš daugiau kaip 65 pasaulio valstybių“, – sako LSMU Tarptautinių ryšių ir studijų centro dekanė prof. Ingrida Janulevičienė.

Dekanė akcentuoja LSMU dėmesį tam, kad užsienio studentai čia gerai jaustųsi, jiems būtų užtikrinta palanki aplinka mokslams ir laisvalaikiui.

„Svarbiausi veiksniai yra aukšta studijų kokybė ir išsilavinimas, suteikiantis galimybes dirbti bet kurioje pasaulio šalyje. Gera studentų patirtis labai svarbi, nes būtent draugų atsiliepimai, rekomendacijos, tėvų lūkesčių išsipildymas yra pagrindinės naujų studentų pritraukimo sąlygos“, – teigia prof. I. Janulevičienė.


Šiame straipsnyje: LSMU 2019

NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
LSMU vadai už pinigus moko svetimus,o kiek mokesciu is to mokslo gauna Lietuva?Ne LSMU vadukai

Virginija

Virginija portretas
Gauna pinigus universitetais ... Bet juk tai ir yra nauda Lietuvai: universitetas gautus pinigus panaudoja ne tik užsienio, bet ir mūsų studentųų ugdymo kokybės gerinimui, nekalbant jau apie Lietuvos vardo garsinimą. Ar Lietuva tik nuosavas daržas?

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
kodėl džiaugtis? Universitetas gauna oinigus iš jų, o kokia nauda Lietuvai! Juk oateikę studento pažymėjimą net Kauno m. transportu važiuoja pigiau ir t.t.! Kas moka mokesčius čia - užsieniečių tèvai? Atrodome tokie turtingi! Bet pažiūrėkite kaip gyvena didesnė dalis tų pačių mokesčių mokėtojų?!. Nors nesigirtų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių