LSMU sėkmė svarbiame reitinge

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pirmą kartą įvertintas QS kylančių Europos ir Azijos universitetų reitinge (angl. Emerging Europe and Central Asia – EECA). Prestižiniame pasaulio universitetų reitinge LSMU atsidūrė tarp 31 proc. geriausių regiono aukštųjų mokyklų. Šių metų reitinge iš viso vertinti 354 regiono universitetai.

Išskirtinis dėmesys Universitetui skirtas vertinant studentų ir dėstytojų santykį. Pagal šį kriterijų LSMU tarp regiono aukštųjų mokyklų atsidūrė pačioje pirmoje vietoje, aplenkdamas visus šiame reitinge besivaržančius universitetus.

Vertintojai išskyrė ir LSMU tarptautiškumą – pagal užsienio studentų skaičių iš visų regiono aukštųjų mokyklų Universitetui skirta 4-oji vieta.

Tarptautiškumas – trijų dešimtmečių kryptingas universiteto darbas. Šiuo metu LSMU studijuoja daugiau kaip 65 pasaulio valstybių piliečiai, daugiausiai – iš Izraelio, Švedijos, Vokietijos, Indijos ir Libano.

Universitete iš viso studijuoja 1142 užsienio studentai. Tai – 17,4 procentų visų studentų, o šis skaičius, tikėtina, netrukus gali pasiekti ir 20 procentų.

EECA reitingas pradėtas sudarinėti 2014 metais. Reitingo tikslas – nustatyti šio regiono universitetų išsivystymo lygį, taip pat prioritetus ir iššūkius, su kuriais susiduria aukštosios mokyklos.

Šiemet iš viso buvo įvertintos 354 aukštojo mokslo institucijos. Šiame regione jų yra daugiau kaip trys tūkstančiai.


Šiame straipsnyje: LSMU 2019

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas

Žilvinas portretas
Tik rektoriu jau reiktu pakeist nes isišaknijo kaip ir visi KMU profesoriai ileido saknis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių