Klaipėdos universitetas dalyvauja studijų mugėje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitetas (KU) vasario 6-7 dienomis dalyvaus Vilniuje vyksiančioje didžiausioje Lietuvoje ir Baltijos šalyse tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje STUDIJOS 2020. Atvykite ir sužinokite daugiau apie galimybę studijuoti prie jūros.

Atsakymai į klausimus ir net bangų generavimas

Užsukite prie KU stendo, kur ne tik sužinosite dominančią informaciją dėl studijų uostamiestyje, bet ir iš pirmų lūpų galėsite išgirsti apie karjeros galimybes jas baigus. Stende jūsų lauks tiek dėstytojai, tiek panašiame pasirinkimo kelyje jau buvę esamieji studentai. Nepraleiskite geriausio būdo susipažinti studijų programomis bei universitetų tarpusavio skirtumais.

„Pristatydami save akcentuojame ne tik, kokie esame, bet ir kokiais siekiame tapti. Pabrėžiame mūsų universiteto požiūrį į akademiškumą, tvarką, tradicijas. Taip pat į nuolatinį atsinaujinimą, studijų kokybės gerinimą bei šiuolaikiškumą, išskirtinį požiūrį į kiekvieną KU bendruomenės narį. Galime pasidžiaugti, kad studijomis mūsų universitete domisi nemažai jaunuolių. Tikimės, kad didžioji jų dalis baigę mokyklas ir pasirinks KU”, - pabrėžia KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Taip pat parodoje bus galimybė išbandyti KU identiteto bangų generatorių. Pavyzdžiui, bus galima sužinoti, kaip jūra gali banguoti per jūsų ateinantį gimtadienį ar kitą reikšmingą dieną. Kaip? Panaudojant KU Jūros tyrimų instituto hidrodinaminius duomenis, gaunamus iš Kuršių marių ir Baltijos jūros. Šie duomenys leidžia susidaryti vaizdą apie Baltijos jūroje vykstančius pokyčius, vėjo greitį ir suteikia galimybes bangų intensyvumą bei aukštį paversti į grafinę kalbą.

Europos universitetas – dar daugiau galimybių studentams

Apie dešimtadalis KU studentų yra užsieniečiai. Pastebima, kad susidomėjimas galimybe studijuoti uostamiestyje kasmet didėja, todėl reaguodamas į tai ir skatindamas tarptautiškumą, KU didina studijų programų užsienio kalbomis skaičių. Ketvirtadalis visų siūlomų studijų programų bus skirtas užsieniečiams. Vadinasi, studentai gales studijuoti anglų arba rusų kalbomis.

Dar daugiau galimybių studentams atvers tai, kad KU, kartu su penkiomis Europos aukštosiomis mokyklomis partnerėmis, nuo rudens priklauso pažangiam ir ambicingam Europos universitetui. “EU-CONEXUS” (“Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai”). Šį universitetą taip pat sudaro La Rošelio, Atėnų, Valencijos, Zadaro ir Bukarešto aukštosios mokyklos. Visas šias institucijas jungia Europos geografinis regionas, daugiausiai dėmesio skiriantis urbanizuotų pakrančių tvarumui, skaitmenizacijai. Priklausymas Europos universitetui reiškia naujas galimybes studentams: bus kuriamos naujos tarpdalykinės ir tarptautinės studijų programos, nauji mobilumo moduliai, bendros skaitmeninės bibliotekos ir išmanaus universiteto miestelis. Žinoma, dar labiau stiprinami moksliniai tyrimai.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių