„Kau­no šva­ra“ – pa­gal­bi­nin­kas be­si­tvar­kan­tiems sa­vo ap­lin­ką

  • Teksto dydis:

UAB "Kau­no šva­ros" ženk­lu pa­puoš­tus au­to­mo­bi­lius ir dar­buo­to­jus daž­nai ma­to­me vie­šo­se mies­to erd­vė­se, šluo­jan­čius, lais­tan­čius gat­ves bei ša­li­gat­vius, pjau­nan­čius žo­lę ar iš­ve­žan­čius at­lie­kas. Ta­čiau įmo­nė tei­kia dau­giau nau­din­gų pa­slau­gų be­si­tvar­kan­tiems dau­gia­bu­čių ir pri­va­čių val­dų gy­ven­to­jams.

Va­sa­rą ly­di ža­lio­sios at­lie­kos

Gy­vo­ji ža­lu­ma mies­te vi­sa­da džiu­gi­na akį ir tei­kia džiaugs­mą. O kad nuo­tai­kos ne­ga­din­tų pe­rau­gu­sios ve­jos, ne­nu­ge­nė­tos ša­kos ir kie­mas ne­virs­tų ša­bakš­ty­nu, bū­ti­na pe­rio­diš­kai ap­si­tvar­ky­ti: nu­pjau­ti žo­lę, nu­šie­nau­ti pikt­žo­les, ap­ge­nė­ti me­džius, ap­ra­vė­ti gė­ly­nus ir t.t. Kai ka­da pri­rei­kia ir rim­tes­nio ap­si­tvar­ky­mo, jei skly­pas ne­se­niai įsi­gy­tas ir il­go­kai ne­ma­tęs darbš­taus šei­mi­nin­ko: iš­pjau­ti krū­my­nus, iš­si­ke­ro­ju­sius žo­ly­nus ir pa­na­šiai. Tu­rin­tiems vais­me­džių, ten­ka at­si­kra­ty­ti nuo­lat pri­kren­tan­čių ne­tin­ka­mų val­gy­ti vai­sių.

Jei gy­ve­na­te tan­kio­je prie­mies­čio gy­ven­vie­tė­je ar mies­to te­ri­to­ri­jo­je, kur­ti lau­žus ir ža­lią­sias at­lie­kas pa­leis­ti dū­mais ne­va­lia. Taip pat drau­džia­ma mes­ti jas į bend­ruo­sius at­lie­kų kon­tei­ne­rius. Ža­lią­sias at­lie­kas ga­li­ma kom­pos­tuo­ti, bet ką da­ry­ti, jei ne­tu­ri­me no­ro ar są­ly­gų sta­ty­ti kom­pos­ta­vi­mo dė­žes, be to, ir jos grei­tai pri­si­pil­do daž­nai pjau­nant ve­ją?

Vie­nas va­rian­tas – vež­ti su­si­kau­pu­sias žo­les ir ša­kas į ža­lių­jų at­lie­kų kom­pos­ta­vi­mo aikš­te­lę ad­re­su Ne­ma­jū­nų g. 15 A. Čia iš fi­zi­nių as­me­nų ža­lio­sios at­lie­kos prii­ma­mos ne­mo­ka­mai.

Vis dėl­to ne vi­siems pa­to­gu ar yra ga­li­my­bių krau­tis ir vež­ti at­lie­kas sa­vo trans­por­tu. To­kiu at­ve­ju "Kau­no šva­ra" siū­lo pui­kią išei­tį – už pa­pil­do­mą mo­kes­tį ga­li­ma rink­tis ža­lių­jų at­lie­kų iš­ve­ži­mo pa­slau­gą, ku­rią tei­kia bend­ro­vė. Ant­ri­nių ža­lia­vų kon­tei­ne­riai su­tei­kia­mi ne­mo­ka­mai, o at­lie­koms su­rink­ti ir iš­vež­ti siū­lo­mi ke­li va­rian­tai. Siū­lo­ma už­sa­ky­ti 240, 600 ar­ba 1 100 l tal­pos kon­tei­ne­rius ir vie­ną, du ar ke­tu­ris at­lie­kų iš­ga­be­ni­mus per mė­ne­sį. Nuo to pri­klau­so ir mė­ne­sio mo­kes­tis. An­tai ma­žiau­sią kon­tei­ne­rį iš­vež­ti 26 kar­tus per me­tus kai­nuos 4,76 eu­ro, 52 kar­tus – 9,51 eu­ro, vi­du­ti­nio (600 lit­rų) – ati­tin­ka­mai 13,08 ir 26,16 eu­rus, o di­džiau­sio (1 100 lit­rų) – 21,80 ir 43,60 eu­rų. Šiai pa­slau­gai su­da­ro­mos ter­mi­nuo­tos iš­ve­ži­mo su­tar­tys, ga­lio­jan­čios nuo ba­lan­džio 1 d. iki lapk­ri­čio 30 d.

Sta­ty­bi­nis lau­žas ne­va­rys į ne­vil­tį

Šil­tuo­ju me­tų in­ten­sy­viai vyk­ta ir sta­ty­bos, būs­tų re­mon­to dar­bai. Jų me­tu bū­na ap­stu at­lie­kų. Be­to­nas, ply­tos, izo­lia­ci­nės me­džia­gos, miš­rios sta­ty­bi­nės ir grio­vi­mo at­lie­kos (ne dau­giau kaip 200 kg vie­nam as­me­niui) ir iki 10 la­pų ar­ba ne dau­giau kaip 100 kg as­bes­to vie­nam žmo­gui iš gy­ven­to­jų ne­mo­ka­mai prii­ma­mos joms skir­to­se su­rin­ki­mo aikš­te­lė­se Aši­ga­lio g. 20A ir Ju­li­ja­na­vos g. 1A bei Kau­no re­gio­no at­lie­kų cent­ro aikš­te­lė­se. Ten taip pat rei­kia vež­ti nau­do­tą bui­ti­nę tech­ni­ką, se­nus bal­dus, dvi­ra­čius, pa­vo­jin­gas ap­lin­kai at­lie­kas.

Ta­čiau tai ne vi­sa­da pa­to­gu ar­ba ne­tgi nė­ra ga­li­my­bių pa­da­ry­ti be spe­cia­laus trans­por­to. Čia gelbs­ti spe­cia­liai tam skir­ta "Kau­no šva­ros" pa­slau­ga. Įmo­nės dar­buo­to­jai ne­mo­ka­mai at­ve­ža kon­tei­ne­rį, į ku­rį me­ta­mos at­lie­kos. Mo­kes­tis ima­mas tik už iš­ve­ži­mą. Už­sa­ky­mo kai­na de­ri­na­ma in­di­vi­dua­liai.

Kie­mo tvar­ka be rū­pes­čių

Kie­mo šva­ra ir gro­žis svar­bu vi­sais me­tų lai­kais. Ša­lia dau­gia­bu­čių vi­sa­da bus nu­mes­tų šiukš­lių, pri­kri­tu­sių la­pų, o at­ša­lus tu­ri bū­ti nu­va­ly­ti ir pa­bars­ty­ti ša­li­gat­viai, kad vaikš­čio­jan­tys jais ne­gau­tų trau­mų. O kur dar daž­nas snie­go ka­si­mas žie­mą ir žo­lės pjo­vi­mas pa­va­sa­rį ir va­sa­rą.

Ras­ti pa­ti­ki­mų pa­vie­nių žmo­nių tam dar­bui nė­ra leng­va, be to, dar­bai sto­ja, jei kie­mo tvar­ky­to­jas su­ser­ga ar iš­vyks­ta il­ges­niam lai­kui. Išei­tį ir čia siū­lo "Kau­no šva­ra". Įmo­nė už­tik­ri­na kie­mo prie­žiū­rą vi­sus me­tus ne­pert­rau­kia­mai, ji ap­si­rū­pi­nu­si mo­der­nia tech­ni­ka ir įran­kiais, čia dir­ba pa­kan­ka­mai dar­bi­nin­kų, to­dėl už­tik­ri­na­ma ne­prie­kaiš­tin­ga dar­bų ko­ky­bė.

"Kau­no šva­ra" tei­kia šias dau­gia­bu­čių kie­mų, įmo­nių te­ri­to­ri­jų tvar­ky­mo pa­slau­gas: kie­mo ir vi­daus ta­kų, ša­li­gat­vių šla­vi­mas; šiukš­lių rin­ki­mas nuo ža­lių­jų plo­tų, la­pų grė­bi­mas, su­rin­ki­mas ir iš­ve­ži­mas (ne­pjaus­to­mos ir neiš­ve­ža­mos tik ša­kos); žo­lės pjo­vi­mas, gy­vat­vo­rių kar­py­mas; snie­go ka­si­mas nuo ša­li­gat­vių (au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lės ne­šluo­ja­mos ir ne­ka­sa­mas snie­gas, tik su­ren­ka­mos šiukš­lės); ša­li­gat­vių bars­ty­mas smė­lio ir drus­kos mi­ši­niu; šiukš­lių kon­tei­ne­rių aikš­te­lių prie­žiū­ra. Jei na­mas įkū­ręs bend­ri­ją, pa­si­ra­šo­ma vie­na su­tar­tis. Ki­tu at­ve­ju su­tar­tis pa­si­ra­šo kiek­vie­no bu­to gy­ven­to­jas ir jų tu­ri bū­ti ne ma­žiau kaip 90 pro­c. vi­sų gy­ven­to­jų.

Vi­sais klau­si­mais dėl "Kau­no šva­ros" pa­slau­gų kau­nie­čiai ga­li kreip­tis į bend­rą vi­sų sa­vi­val­dy­bės įmo­nių ap­tar­na­vi­mo cent­rą "Ma­no Kau­nas", Sta­ty­bi­nin­kų g. 3 (įė­ji­mas iš S. Žu­kaus­ko g.). Kau­nie­čių ap­tar­na­vi­mo cent­ras dir­ba pirmadieniais–penktadieniais, nuo 8 iki 18 val. Be to, klien­tai į vi­sus klau­si­mus at­sa­ky­mus ga­li grei­tai ir pa­to­giai gau­ti so­cia­li­nio tink­lo "Fa­ce­book" pus­la­py­je "Ma­no Kau­nas" ir pa­skam­bi­nę ne­mo­ka­mu te­le­fo­nu 8 800 20 000.

Tei­kia daug įvai­rių pa­slau­gų

Be mi­nė­tų pa­slau­gų, "Kau­no šva­ra" vyk­do ir ki­to­kią veik­lą. Įmo­nė­je vei­kia ga­my­bos ce­chas, ku­ria­me ga­li­ma už­sa­ky­ti ne­stan­dar­ti­nius me­ta­li­nius kon­tei­ne­rius, ki­tus me­ta­lo ga­mi­nius. Pa­vyz­džiui, A.Sme­to­nos alė­jo­je, Ne­mu­no kran­ti­nė­je "Kau­no šva­ra" tri­jo­se vie­to­se su­mon­ta­vo sa­vo ga­my­bos me­ta­li­nius laip­tus.

Bend­ro­vė taip pat vyk­do gat­vių, ša­li­gat­vių, aikš­te­lių as­fal­ta­vi­mo, ženk­li­ni­mo dar­bus. Šios įmo­nės at­sa­ko­my­bė­je ir mies­to vie­šų­jų erd­vių prie­žiū­ra, tvar­ky­mas, šiukš­lių iš­ve­ži­mas po mies­to ren­gi­nių. "Kau­no šva­ros" dar­buo­to­jai tiek ran­ko­mis, tiek pa­si­tel­kę tech­ni­ką šluo­ja, lais­to, va­lo snie­gą, ren­ka la­pus, ki­tas ža­lią­sias at­lie­kas, bars­to smė­lio ir drus­kos mi­ši­nį.


Šiame straipsnyje: Kau­no šva­ra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiolė

Čiolė portretas
Statybinių atliekų išvežimo kaina - kosminė, kas kad atveža nemokamai.

Virga

Virga portretas
Ir toliau taip, gerbiamieji ......

Lina

Lina portretas
Labai esame patenkinti KS teikiamomis daugiabucio kiemo prieziuros paslaugomis, sutarti sudareme pries metus ir nesigailime, maloni meistre vidada isklauso, greitai sprendzia problemas, rekomenduoju
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių