Istorinė atmintis privalo būti puoselėjama ir skleidžiama

„Gera daryti gerus darbus“, – į klausimą, kodėl dirba jaunimo pilietinio patriotizmo ugdymo, istorinės atminties išsaugojimo srityje, atsako TS-LKD kandidatė į Kauno miesto tarybą Rasa Duobaitė-Bumbulienė.

Būtina šviesti jaunimą

Anot R. Duobaitės-Bumbulienės, itin svarbu, kad būsimos kartos nepamirštų Laisvės kovų, nes tik žinant istoriją, galima išvengti niūraus jos pasikartojimo, todėl būtina sudominti ir įtraukti jaunimą.

„Džiaugiuosi prisidėdama prie konferencijų Laisvės kovų tema moksleiviams ir istorijos mokytojams rengimo, įvairių renginių, žygių „Partizanų takais“ organizavimo, paminklų statymo bei knygų leidybos. Tai jaunajai kartai leidžia ne tik suvokti laisvės kainą, bet ir puoselėja ryžtą niekada nenuleisti rankų, būti budriems ir viskam pasiruošusiems. Tai – visada svarbu. Kiekvieną dieną“, – teigia tremtinio dukra.

Vienijančias idėjas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga įgyvendina ne tik su moksleiviais, bet ir įvairių kitų organizacijų jaunimo atstovais – Lietuvos šaulių sąjungos jaunaisiais šauliais, skautais, kudirkaičiais ir kt. Teikiama socialinė pagalba namuose,  puoselėjama tautinė savimonė ir kultūra, rūpinamasi istorinės tiesos apie pasipriešinimą okupacijai atkūrimu.

Istorinė tiesa taip pat skleidžiama ir vaizdinė medžiagos pagalba Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) būstinėje, Laisvės al. 39. Čia kiekvieną ketvirtadienį nuo 16 val. vyksta nemokami patriotinių filmų vakarai, į kuriuos kviečiami visi, didžiosiose kino salėse pasigendantys jiems įdomios tematikos filmų.

„Džiaugiuosi jausdama ne tik senjorų, bet ir jaunųjų žiūrovų susidomėjimą – kiekvieną ketvirtadienį salė būna vis pilnesnė. Vadinasi, to visuomenei reikia“, – sako patriotinių filmų vakarų iniciatorė.

Siekia pokyčių viešojoje erdvėje

Vykstantys ir atlikti darbai neleidžia istorinei atminčiai grimzti į užmarštį, tačiau dar yra ką nuveikti.

LPKTS siūlomus pokyčius palaiko ir Kauno miesto valdžia. Kultūros paveldo departamento nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba pritarė siūlymui išbraukti ant Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto esančią sovietinę simboliką iš vertingųjų tilto savybių sąrašo.

„Šis sprendimas Kauno miesto savivaldybei suteikia teisę nuo tilto pilonų pašalinti sovietines žvaigždes ir herbus, kurie žeidžia Lietuvos didvyrių, paaukojusių gyvybes kovoje už laisvę, artimuosius. Miesto vadovai jau pavedė savo įmonei nuimti svetimus simbolius kuo greičiau. Kitas didelis darbas – iki galo sutvarkyti Kauno senąsias kapines, jose įrengti Partizanų šlovės alėją. Džiugu, jog lėšos šiam objektui miesto biudžete jau numatytos. Visgi, nemažiau svarbu nei padaryti darbai yra ir jų planavimas bei darymas kartu. Juk kartų dialogas yra visapusiškai svarbus reiškinys. Jis leidžia ugdyti pagarbą praeičiai ir įgyvendinti idėjas bei darbus ateičiai”, - tikina TS-LKD narė Rasa Duobaitė-Bumbulienė.

Politinė reklama apmokėta iš TS-LKD Kauno m. skyrių sueigos politinės kampanijos sąskaitos. Užs. 1331926

 


Šiame straipsnyje: TS-LKD inf.

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių