Į Taivaną eksportuoti galės ir Lietuvos organinių trąšų gamintoja

  • Teksto dydis:

Šiandien Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT) gavo oficialų patvirtinimą, kad Lietuvos įmonė gaminanti organines trąšas jau gali eksportuoti savo produkciją į Taivaną.

Praėjusių metų rudenį, Lietuvoje vykusio Taivano gyvūnų ir augalų sveikatos kontrolės ir karantino biuro (BAPHIQ) audito dėl lietuviškos jautienos eksporto metu, taip pat buvo vertinama ir vienos įmonės, gaminančios organines trąšas iš mėsinių galvijų mėšlo, veikla.

„Intensyvaus bendradarbiavimo su kolegomis Taivane dėka, plečiasi eksportui patvirtintų produktų sąrašas, tikimės, kad įvairiems Lietuvos gamintojams gauti leidimai artimiausiu metu atneš reikšmingą ekonominę naudą“, – komentavo VMVT direktoriaus pavaduotoja, vykdanti direktoriaus funkcijas Audronė Mikalauskienė.

Praėjusią savaitę Taivanas patvirtino 3 Lietuvos įmones jautienos eksportui. Pernai Taivano atstovai taip pat vykdė jungtinį Lietuvos kiaušinių, pieno, žuvies produktų gamintojų auditą, kurio metu buvo audituotos ir vėliau patvirtintos, kaip galinčios eksportuoti savo produkciją į Taivaną: trys pieno, trys žuvininkystės bei viena kiaušinių produktų įmonė.


Šiame straipsnyje: VMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių