Harmony parke – ilgai laukta verslo bendruomenės šventė ir iškilmingi apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai 22-ąjį kartą verslo, valdžios bei akademinės bendruomenės atstovus į tradicinį metinį bendruomenės renginį pakvietė neįprastu, bet rūmams ypatingu metu – dieną prieš 96-ąjį Prekybos ir pramonės rūmų gimtadienį. Simbolinėje Harmony parko Sinergijos erdvėje vykusioje šventėje dalyvavo daugiau nei du šimtai svečių.

Į Kauno ir Marijampolės regionų verslo bendruomenės renginį, kurį vedė renginių ir TV laidų vedėjas Giedrius Leškevičius, atvyko kauniečiai Lietuvos Respublikos Seimo nariai, regiono savivaldybių merai, universitetų rektoriai, verslo atstovai ir kiti garbingi svečiai.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius sveikindamas susirinkusius renginio svečius dėkojo už buvimą rūmų bendruomenėje, pristatė verslui svarbius, matomus ir vertinamus rūmų veiklos rezultatus bei kvietė pasidžiaugti rūmų narių pasiekimais ir pasveikinti labiausiai nusipelniusius bendruomenės narius.

„Kai 1925 m. birželio 18 d. Kaune buvo atidaryti pirmieji Prekybos ir pramonės rūmai, jie augo ir plėtojosi kartu su valstybe, vykdė jiems skirtas funkcijas, atstovavo Lietuvai tarptautinėje ekonominėje bendrijoje, kėlė verslo kultūrą, verslininkams atvėrė kelius į pasaulines rinkas. Galime pasidžiaugti, kad ir dabar augame. Prie mūsų bendruomenės prisijungia nauji nariai, sėkmingai vykdome valstybės mums patikėtas funkcijas ir atveriame verslams kelius į tarptautines rinkas“, – susirinkusiems sakė Z. Dargevičius.

Verslo bendruomenės šventėje netrūko sveikinimo žodžių, padėkų ir apdovanojimų. Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje įteikti net 25 apdovanojimai ir nominacijos.

Nominacija „Versliausia profesinio mokymo institucija“ šiais metais skirta Kauno technikos profesinio mokymo centrui. Prieš kelis metus įsteigta nominacija „Inovacijų lyderis“, skiriama už sukurtus inovatyvius produktus, inovatyvių technologijų įdiegimą ir mokslinių tyrimų pritaikymą gamyboje atiteko uždarajai akcinei bendrovei „Arevita“. Nominacijos „Metų investicija“ nugalėtoja paskelbta uždaroji akcinė bendrovė „Kormotech“. „Sėkmės žingsnio“ nominacija skirta uždarajai akcinei bendrovei „Dermofaktorius“, geriau žinomai prekės ženklo MANILLA vardu. Tradicinė nominacija „Už svarų indėlį visuomenei“ šiemet skirta net dviems įmonėms – akcinei bendrovei „Kauno tiltai“ ir uždarajai akcinei bendrovei „Bakūžė LT“.

Nuo 2001 m. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai organizuoja konkursą „Lietuvos eksporto prizas“. Konkurso nugalėtojai renkami atsižvelgiant į įmonės apyvartą, eksporto apimtis, užkariautas naujas rinkas ir kitus rodiklius. Kasmet teikiami prizai nugalėtojams nacionaliniu ir regioniniu mastu. Šiemet Kauno regiono nugalėtoju eksporto srityje pripažinta uždaroji akcinė bendrovė „Contract pharma solutions“.

Už asmeninį indėlį ir iniciatyvas rūmų veikloje, narystės ir partnerystės puoselėjimą, rūmų vardo viešinimą, ypatingi – Rūmų ambasadoriaus – titulai suteikti Alvydui Banevičiui, uždarosios akcinės bendrovės „Scena“ komercijos direktoriui ir savininkui, Evaldui Sauliūnui, uždarosios akcinės bendrovės „Kauno stiklas“ direktoriui ir Pauliui Ausmanui, uždarosios akcinės bendrovės „Akvatera LT“ eksporto vadovui.

Siekiant skatinti ir pažymėti Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų sistemoje dalyvaujančius asmenis, pripažinti ir įvertinti jų ypatingus nuopelnus yra skiriamas „Padėkos ženklo“ apdovanojimas. „Padėkos ženklu“ šventėje pagerbti Jonas Dastikas, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis, uždarosios akcinės bendrovės „Linolitas“ direktorė Saulė Motiejūnienė, uždarosios akcinės bendrovės „Aša“ direktorė Živilė Vaitkūnienė, uždarosios akcinės bendrovės „Kauno švara“ generalinis direktorius Saulius Lazauskas, Kauno statybos paslaugų mokymo centro direktorius Ričardas Šeštokas, uždarosios akcinės bendrovės „Doleta“ pagrindinis akcininkas Vytautas Silevičius, uždarosios akcinės bendrovės „Fudo“ generalinis direktorius Mantas Bernotavičius, uždarosios akcinės bendrovės „Jonavos šilumos tinklai“ direktoriaus pavaduotojas komercijai ir investicijoms Alfredas Sadzevičius, Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis.

Bronzos „Darbo žvaigžde“ – vienu aukščiausių Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimu, teikiamu už ypatingus asmeninius nuopelnus šalies verslui ar rūmų sistemos plėtrai apdovanoti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos narys, Hegelmann grupės finansų direktorius Vytis Arlauskas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos narys, uždarosios akcinės bendrovės „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vilkaviškio atstovybės steigėjas, uždarosios akcinės bendrovės „Vilkauja“ direktorius Linas Dubickas bei uždarosios akcinės bendrovės „Peikko Lietuva“ direktorius Paulius Bulota.

Be gausių apdovanojimų susirinkusiųjų laukė ir puiki šventės programa. Renginio svečiams muzikinę programą atliko Kauno styginių kvartetas, šventinę nuotaiką kūrė ir dainas dovanojo Giedrius Leškevičius su grupe, o į linksmybių sukūrį įtraukė ir renginį vainikavo Natalijos Bunkės ir šokėjų pasirodymas.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių