Finansininkai – Europos finansų centre

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiantis Kauno finansininkų klubas, tęsdamas tarptautinį bendradarbiavimą, surengė profesinę kelionę į Frankfurtą – vieną iš Europos finansų centrų, kuriame yra ir Europos centrinio banko būstinė.

Atsižvelgdami į klubo poreikius, vizito programą padėjo parengti ir visos kelionės metu narius lydėjo LR Ūkio ministerijos ir LR ambasados komercijos atašė Daina Lipps.

Frankfurto prekybos ir pramonės rūmuose kauniečiai susitiko su rūmų tarptautinių ryšių direktoriumi  dr. Jurgen Ratzinger ir Centrinės-Pietryčių Europos tarptautinių ryšių direktoriumi Paul Schmitz, Offenbacho prekybos ir pramonės rūmų tarptautinių ryšių direktorė Mirjam Schwan bei LR konsule Hesseno žemėje Eva Dude. Vizito metu pasidalinta rūmų veiklos patirtimi. Vokietijoje narystė rūmuose yra privaloma, tad ši aplinkybė lemia kiek kitokias tradicijas ir veiklas.

Europos centriniame banke KFK narius sutiko ECB Makroprudencinės politikos departamento specialistas dr. Aurelijus Cvilikas, KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto absolventas. Jis supažindino su banko veikla, Europos valstybių  bankų priežiūros veikla, nestandartinėmis monetarinės politikos priemonėmis ir jų poveikiu ES ekonomikai.

 

Frankfurto vertybinių popierių biržoje surengta ekskursija po biržos patalpas, supažindinta, kaip veikia birža ir kt. Lankytasi WI Banke – tai yra mažų ir vidutinių įmonių bankas, teikiantis kreditus inovacijoms, startuoliams.

Pasak klubo prezidentės, UAB„Aurita“ vadovės Vaidos Butkuvienės, tarptautinis bendradarbiavimas finansų srityje leidžia kelti savo kvalifikaciją, pažinti ir pritaikyti kitų šalių finansų valdymo patirtį.  Profesinėje kelionėje kartu su klubo vadove dalyvavo ASU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė prof. dr. Astrida Miceikienė, KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto doc. dr. Aušrinė Lakštutienė, Kauno kolegijos Vadybos ir ekonomikos fakulteto lektorė Danutė Binkienė, UAB „SDG grupė“ finansų direktorė Žydra Visockienė, UAB „Omniteksas“ finansų direktorė Nijolė Jurkonienė, UAB „Kavera“  finansų vadovė Rima Povilauskienė, UAB „Arevita“ finansų vadovė Loreta Šeduikienė, UAB „Acme“ finansų direktorius Povilas Jauniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių