Azerbaidžanas siekia glaudesnio bendradarbiavimo su Lietuva

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovai su Azerbaidžano Respublikos maisto saugos agentūros (AFSA) vadovu Goshgar Tahmazli susitarė dėl dvišalio bendradarbiavimo galimybės maisto produktų eksporto skatinimo, gyvūnų sveikatos, maisto saugos, laboratorinių tyrimų ir oficialios kontrolės srityse.

„Azerbaidžano kolegos Lietuvą mato kaip gerąjį pavyzdį, iš kurio tikisi perimti Lietuvoje vykdomą gyvūnų sveikatos, maisto saugos kontrolės organizavimo, stebėsenos programų rengimo ir rizikos vertinimo praktiką.  Kaip susitikime teigė  AFSA vadovas, šiuo metu vienas iš prioritetų, yra susitarti dėl VMVT ekspertų pagalbos, įgyvendinant Azerbaidžano siekį atitikti ES standartus minėtose srityse ir plėsti  abiejų šalių prekybinius ryšius. Su kolegomis susitarėme sudaryti Azerbaidžano ir Lietuvos ekspertų grupę, kuri reguliariai komunikuotų ir efektyviai spręstų iškylančius eksporto/importo klausimus ir tokiu būdu prisidėtų skatinant prekybą tarp abiejų šalių. Džiugu, kad mūsų ekspertinę patirtį įvertino dar viena šalis “, - komentavo Deividas Kliučinskas, VMVT direktoriaus pavaduotojas.

VMVT duomenimis, 2022 metais į Azerbaidžaną eksportuota 1255 t įvairių pieno produktų, iš jų daugiausia sūrių (678 t) ir sūrio gaminių (427 t), 55 t mėsos gaminių, 35 t žuvininkystės gaminių, taip pat eksportuoti kulinariniai gaminiai ir įvairūs pašarai gyvūnams.

VMVT su Azerbaidžano kompetentinga institucija bendradarbiauja nuo 2009 m. Šiais metais Azerbaidžano delegacija stažavosi Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ir gilino praktines žinias molekulinės biologijos ir genetiškai modifikuotų organizmų tyrimų srityje, kurie taikomi maisto grandinėje vadovaujantis principu „Nuo lauko iki stalo


Šiame straipsnyje: VMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Su

Su portretas
Azerais reik draugaut, tai nereiks dar ilgai nepirkt elektrinio šlamšto
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių