Apdovanojimus pelnęs Kauno regiono verslas drąsiai ieško naujų rinkų

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius antradienį dalyvaudamas verslo apdovanojimų ceremonijoje, kurioje Kauno regiono įmonių atstovams įteikti Lietuvos eksporto prizo, Lietuvos metų verslininkės-vadovės ir „Darbo žvaigždės“ apdovanojimai, džiaugėsi, kad Kauno regiono verslas, nepaisant iššūkių, drąsiai ieško naujų rinkų ir investuoja į su automatizavimu bei tvarumu susijusius sprendimus.

Pirklių klube Vilniuje vykusiame renginyje sidabrinės „Darbo žvaigždės“ – dar 1939 m. įsteigtą apdovanojimą rūmų nariams – regionų verslininkams ir darbuotojams, savo idėjomis ir veikla reikšmingai prisidedantiems prie verslo sąlygų šalyje gerinimo – garbės ženklą rūmų prezidentas kartu su LR aplinkos ministru Simonu Gentvilu ir susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu bei Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) prezidentu Rimu Varkulevičiumi įteikė UAB „Baldai Jums“ generaliniam direktoriui, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos nariui Alfonsui Meškauskui.

Kauno regione geriausia eksportuotoja pripažinta ir Lietuvos eksporto prizą pelnė katerių gamintoja UAB „Marex Boats“, eksportą auginusi 54 proc., iki 26,7 mln. eurų. Eksportas bendrovės pardavimuose šiuo metu sudaro beveik 99 proc. Bendrovė savo atstovų tinklą pastaraisiais metais išplėtė už Europos ribų – į tokias rinkas kaip Australija, Naujoji Zelandija ir Pietų Korėja. „Marex“ pati kuria įvairių technologinių naujovių, tokių kaip unikali tento uždengimo sistema, taip pat artimiausiu metu ruošiasi pristatyti naują katerio modelį „Marex 330 Scandinavia“.

Rūpinamės ne tik savo pacientų sveikata, bet ir visuomenės gerove.

Metų verslininke šiemet LPPARA pripažino kaunietę Rūtą Bagdonavičienę, didmeninės ir mažmeninės prekybos medikamentais įmones valdančios UAB „Nacionalinė farmacijos grupė“ vadovę. Jos vadovaujamų įmonių pajamos pernai augo 11 proc., iki 264 mln. eurų, o eksportas didėjo 21 proc. R.Bagdonavičienė per praėjusius metus koordinavo pirmuosius Lietuvoje robotizuoto vaistininko asistento ir elektroninės etiketės projektus, taip pat įdiegė skandinavišką vaistų suderinamumo programą, organizavo ir dalyvavo edukacinėse, socialinėse bei labdaros programose. „Nacionalinei farmacijos grupei“ priklauso gerai žinomi prekės ženklai – patronuojamosios įmonės UAB „Gintarinė vaistinė“, UAB „Norfos vaistinė“ ir UAB „Limedika“.

„Rūpinamės ne tik savo pacientų sveikata, bet ir visuomenės gerove. Esame socialiai atsakinga įmonių grupė, savo veiklą grindžianti pagarba žmogui, jo socialinių problemų sprendimu, taip pat siekiame, kad mūsų veikla būtų tvari ir skaidri. Jau seniai praėjo tie laikai, kai pakakdavo žodžiais deklaruoti socialinį atsakingumą. Dabar visuomenė, o visų pirma darbuotojai, tikisi ir laukia konkrečių veiksmų – tinkamų finansinių sąlygų bei emocinės aplinkos užtikrinimo, papildomų motyvacijos priemonių. Mielai patys kuriame ir įsitraukiame į projektus, kuriais rūpinamasi skirtingų visuomenės grupių gerove. Kad ir kaip kartais banaliai skambėtų, jokių apdovanojimų ir titulų nei įmonei, nei jos vadovui neįmanoma pasiekti be komandos“, – sako R.Bagdonavičienė.

Tradiciškai, Lietuvos eksporto prizas buvo įteiktas penkioms įmonėms iš skirtingų šalies regionų. Laureatus ir rūmų bendruomenę pasveikino LR Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, aplinkos ministras S.Gentvilas ir susisiekimo ministras M.Skuodis.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių