„Daugirdo“ terasa kviečia vasaros nuotykio

"Daugirdo" vasaros terasa kauniečius ir miesto svečius kviečia leistis į skonių kelionę. Dryžuotame reise – austrės su ikrais ir pankoliais, su druska kepti bananai ir kitos netikėtos pažintys.

Nėra nieko neįmanoma

"Įsitaisykite patogiai", – už nugaros palikusi "Sky" barą, viešbučio vadovė Ernata Krivickienė svetingai mojo į vasaros terasą. Rytinė saulė maloniai kuteno pakaušį, o judesys po palapine išdavė, kad kitos, o gal net ir šios dienos vakarą čia vyks dar viena šventė. Jų šią vasarą kaip niekad daug, o kalendoriuje laisvos vietos tiesiog tirpsta.

"Jau priimame užsakymus 2019-iesiems", – tebedėliojančius šios vasaros planus, restorano administracija ragino suskubti. Penktadieniai, šeštadieniai ir sekmadieniai – populiariausi. Po truputį mažėja laisvų ketvirtadienių, trečiadienių ir antradienių.

Po pasibaigusio uždarojo sezono, žmonės skuba mėgautis vasara, saule ir debesų lengvumu virš galvos. Pastarieji "Daugirdo" vasaros terasoje kone ranka pasiekiami. Ne veltui šią vietą renkasi menininkai – nuo viešbučio stogo atsiveria teptuko verti vaizdai, kurie nepalieka abejingų.

"Žmonėms tai labai svarbu, todėl jie ateina pas mus. Vestuvės, krikštynos, gimtadieniai – kiekvienam jo šventė svarbiausia. Mes stengiamės, kad ji būtų įsimintiniausia", – profesionalų požiūrį demonstravo "Daugirdo" viešbučio vadovė.

Vestuvės, krikštynos, gimtadieniai – kiekvienam jo šventė svarbiausia. Mes stengiamės, kad ji būtų įsimintiniausia.

Nors besiruošdami asmeninėms šventėms žmonės dažniausiai atsiveda savus dekoratorius, restorano darbuotojai pasiruošę padėti tiems, kurie atsiduria apsisprendimo kryžkelėje. Reikia daugiau šviesos ir žvakių? Bus. Sunku išsirinkti staltieses? Administracija pastarųjų turi paruošusi visą spalvų paletę. Tiesa, tądien terasos stalai sumirgėjo juostomis. Toks, anot restorano vadovės, šiųmetės vasaros akcentas.

"Karališka violetinė mums neprilipo", – pilkus, baltus ir melsvus dryžius, susipynusius ant stalo, ranka braukė moteris.

Vasarą populiariausia dryžiai

Įspūdingas ir šios vasaros valgiaraštis. Jame – kiaulienos sprandinės medalionai, apjuosti rūkyta šonine, jautienos nugarinė su svieste keptais smidrais, veršio kumpis su šitakiais, kokosų pienu gardinta žuvienė, trinta pomidorų sriuba su gorgoncola, salotų asorti, jūrinis ešerys su juoduoju sepijų rašalo perliniu kuskusu, reveransas jūrų gėrybių mylėtojams ir grilio gerbėjams.

Mėgstate austres? Paskrudintas kepsninėje, jas galėsite ragauti su citrina ir žaliąja citrina, balzamiko ikrais ir pankoliais, porų aliejumi ir raudonaisiais marinuotais svogūnais. Į lėkštę keliaus ir dryžuotos karališkosios krevetės su pagardais, drauge – traškieji prancūziški batonai.

"Nepamirštamas ir patiekalų ruošimo procesas, – į prabangią keraminę "ProFlame expert" kepsninę dirstelėjo pašnekovė. – Kol lauksite patiekalo, virėjas prieš jūsų akis surengs nedidelį spektaklį."

Kūrybinis procesas esą kaskart vyksta ir virtuvėje. Prieš patiekdamas naują patiekalą, virtuvės šefas Artūras Januškevičius pirmiausia jį piešia ant popieriaus lapo. Vėliau perkelia į lėkštę, tariasi su viešbučio savininke Ingrida Gustiene ir sprendžia, gali naujasis šedevras keliauti ant stalo, ar dar ne.

"Kelias gana ilgas, tačiau rezultatas to vertas. Lėkštėje – ir gražu, ir skanu", – virtuvės šefo meistrystei lenkėsi kartą paragavusieji.

Jei A.Januškevičius ruošia Cezario salotas, pastarąsias papuoš įmantrios formos skrebučiu, bet ne tradiciniais kubeliais. Jei tieks antienos krūtinėlę su kriauše, kompozicija primins bokštą. Jei į virtuvės virtuozo rankas pateks silkė, taip pat laukite staigmenos – priešais jus ši įsitaisys susukta, pašlakstyta žolelių aliejumi ir nusagstyta grybais, lyg mažais karoliukais.

Iššūkiai gomuriui

Smaližių "Daugirdo" lauko terasoje taip pat laukia saldžiosios vilionės.

Kol naujoji desertų fėja kuria staigmeną iš melionų, restorano lankytojai gali pasimėgauti jau esamais skanėstais: "Daugirdo" ledų mozaika, šokolado-riešutų pyragu su varškės kremu ir medaus ikrais ar prancūzų pasididžiavimu krembriulė. Lengvos konsistencijos pudingas su karameline traškia plutele čia patiekiamas su uogomis ir yra itin mėgstamas svečių.

Skonių kolekcionieriai būtinai turėtų paragauti druskoje keptų karamelizuotų bananų. Taip, iki šiol veikiausiai girdėjote tik apie žuvį, kuri paslėpta druskos kalne išlieka sultinga, minkšta, išsaugo savo naudingąsias medžiagas ir netampa pernelyg sūri.

"Esame įpratę, kad bananas – saldus, todėl šis skonis jus tikrai nustebins. Būtinai paragaukite", – tarp stalų besisukęs padavėjas prasitarė, kad prie šio deserto puikiai tinka juoda kava su pieno puta ar bet koks kitas gėrimas iš plataus restorano gėrimų meniu.

Įtiks kiekvieno skoniui

Terasoje laukiami ne tik atsitiktiniai praeiviai, miesto turistai, įsimylėjėlių porelės ar nakčiai apsistoję viešbučio svečiai. Erdvi terasa pritaikyta gausiems susibūrimams ir nevaržomoms linksmybėms. Juolab kad savaitgaliais darbo laiką galite reguliuoti patys. Nors oficialiai durys uždaromos 23 val., staltiesės nuo stalų traukiamos tik išėjus paskutiniam svečiui.

"Štai ten palapinėje galima susodinti 60–80 žmonių. Jei organizuojamas furšetas, telpa ir visas 100. Kitoje pusėje stovi dešimt stalelių, bet esant pageidavimui, jų skaičių galime padidinti", – terasos svetingumą demonstravo viešbučio vadovė. – Laukiame jūsų ir kavos puodelio, ir švęsti didesnę asmeninę šventę."

Banketams čia paruoštas specialus meniu. Su kiek kitokiu asortimentu ir dar lankstesnėmis kainomis, kurios čia, palyginti su kitais restoranais, yra gana nedidelės.

Bendraujantiesiems, vietoje nesėdintiesiems, maistą matuojantiesiems vienu kąsniu – stilingų mažųjų sumuštinukų pasiūlymai. Tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtojams – valgiaraštis su tam tikrais akcentais. "Virtas liežuvis, silkė, burokėlių salotos", – pirštus lenkė pašnekovė.

Nepamiršti ir vegetarai. Jiems siūlomos žaliosios salotos, daržovių suktinukai ir kiti skanėstai. "Žaliavalgiams veikiausiai tiktų tik Cezario salotos, tačiau esant reikalui ir jais pasirūpintume", – restorano lankstumą demonstravo vadovė.

Visus banketinio meniu patiekalus galima degustuoti. Šia paslauga restorano svečiai naudojasi labai noriai. E.Krivickienė su šypsena prisiminė garbaus amžiaus kauniečių porą, kuri prieš atšokdama savo auksines vestuves "Daugirde", prieš štai nutarė vieni du paskanauti kelis karštuosius patiekalus.

"Vienas jų valgė žuvį, kitas – mėsą. Vėliau apsikeitė lėkštėmis. Buvo taip gražu žiūrėti į jųdviejų ryšį", – akimirkomis, kurias matė ji ir "Daugirdo" viešbučio sienos, džiaugėsi pašnekovė.

Ruošia daug staigmenų

Nors vasaros terasa lankytojams atvira nuo vidudienio, rytais čia galima sutikti balintą kavą gurkšnojančių viešbučio svečių.

"Pasiėmę pusryčių lėkštes liftu jie kyla į viršų. Taisosi prie stalų ir pusryčiais mėgaujasi žvelgdami į Senamiesčio stogus, – E.Krivickienė prasitarė, kad ištikimiausi viešbučio klientai turi ne tik savo mylimiausius kambarius, bet ir stalelius. – Beprotiškai smagu, kai žmonės čia grįžta."

Tam, kad ryšys būtų dar glaudesnis, šią vasarą "Daugirdo" šeima žada padaryti kur kas įsimintinesnę. Regis, tai sėkmingai daro jau nuo gegužės. Antai, Motinos dieną visoms esamoms ir būsimoms mamos buvo siūlomi specialiai šiai progai sukurti patiekalai. Neliko pamiršti ir tėčiai – pirmąjį birželio sekmadienį jiems buvo sukurtas specialus desertas.

"Po truputį ruošiamės ir Joninėms. Juk ne visi išsilakstys po Lietuvą", – paparčio žiedo ieškoti "Daugirdo" vasaros terasoje kvietė E.Krivickienė.

Po vieną ar du specialius renginius planuojama liepą ir rugpjūtį. Rugsėjį čia bus surengta smagi atsisveikinimo su vasara šventė. Iki tol nusimato daug gražaus laiko, kurio dalimi gali tapti kiekvienas jūsų.

"Beje, damos, sekite mūsų naujienas. Artimiausiu metu žadame vakarą jums. Su burbulais ir ypatingu patiekalu", – žinutę bendramintėms siuntė viešbučio dailiosios lyties atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Būtinai apsilankysime rugpjūtį :)

......

...... portretas
Nereikia staigmenų ,lietuviams jos nusibodo.Austres tegul valgo tie kurie negali ir nemoka žmoniškai kalbėti,tegul kvarks.Bankrutuos taip kaip visi bankrutavo ir bankrutuoja.Dilpnapročiai steigia barus ir visokias tokias zabigalkas,nesupranta kad Lietuvai galas.Laiko klausimas kada pasibaigs šita nesąmonė,tačiau už tai vistiek turės atsakyti,kas įvyko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių