Pianistė I. Dūdaitė nominuota prestižinei „Opus Klassik 2020“ premijai

  • Teksto dydis:

Vokietijoje nominuota prestižinei premijai "Opus Klassik 2020". Lietuvės darbas minimas dviejose kategorijose – jaunojo atlikėjo ir solinio įrašo.

Iš Kauno kilusi, J.Naujalio muzikos gimnazijoje pažintį su pianinu pradėjusi I.Dūdaitė daug metų tęsė mokslus užsienyje. Italija, Nyderlandai, Vokietija, – visur čia gabi mergina ne tik tobulino pianisto įgūdžius, bet įgijo ir Europos ekonomikos bei politikos ir menų administravimo specialybes.

Savo pirmąjį albumą, išleistą 2019 m. Vokietijoje, I.Dūdaitė skyrė dviem labai skirtingiems kompozitoriams: mūsų laikų kūrėjui prancūzui Yanui Tiersenui, puikiai pažįstamam iš filmo "Amelija iš Monmartro" garso takelio, ir lenkų bei prancūzų kilmės XIX a. romantikui Fryderykui Chopinui.

"Atsidūriau tarp 450 geriausių Vokietijos 2020 m. instrumentalistų, dainininkų, dirigentų, kompozitorių. Man vien nominacija jau labai daug reiškia. Mano debiutinis CD buvo daug metų planuojamas, kuriamas, dailinamas. Nuostabu, kad jį pastebėjo pasaulio publika, ypač profesionalai", – sėkme džiaugiasi I.Dūdaitė.

Atsidūriau tarp 450 geriausių Vokietijos 2020 m. instrumentalistų, dainininkų, dirigentų, kompozitorių. Man vien nominacija jau labai daug reiškia.

Šiuos vokiečių klasikinės muzikos apdovanojimus antrus metus organizuoja Klasikinės muzikos rėmimo draugija, siekianti populiarinti klasikinę muziką. Šiemet nominantų sąraše I.Dūdaitė – ne vienintelė Lietuvos atstovė. Geriausio dirigento kategorijoje dukart nominuota kita lietuvė – dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla už "Symphonies No 2 & 21" ir už kompozitorės Ramintos Šerkšnytės kūrinius. Geriausio orkestro/ ansamblio kategorijoje už Ramintos Šerkšnytės kūrinių atlikimą nominuoti du Lietuvos kolektyvai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) ir kamerinis orkestras "Kremerata Baltica".

Geriausio simfoninio įrašo kategorijoje nominuoti LVSO ir M.Gražinytė-Tyla už R.Šerkšnytės kūrinių įrašą. Toje pačioje kategorijoje nominuota M.Gražinytė-Tyla ir kartu su Birmingamo simfoniniu orkestru už "Symphonies NOS. 2 & 21".

Geriausios garso ir vaizdo muzikos produkcijos kategorijoje už Ramintos Šerkšnytės kūrinių atlikimą nominuoti Mirga Gražinytė-Tyla, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir kamerinis orkestras "Kremerata Baltica".

Nugalėtojus išrinks devynių narių komisija, sudaryta iš muzikos ir žiniasklaidos atstovų: iš viso bus išrinkti 47 nugalėtojai 25 kategorijose. "Opus Klassik 2020" premijos laimėtojai bus apdovanoti spalio 18 d. Berlyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

muzikantė

muzikantė portretas
prašau straipsnio autoriaus ištaisyti klaidą - nominuotas ne Lietuvos valstybinis, bet nacionalinis simfoninis orkestras. Orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas, Ramintos Šerkšnytės kūrinio įrašą atliko dirigentė Giedrė Šlekytė.

...,zinoma beTALENTU nieko nePADARYSI...

...,zinoma beTALENTU nieko nePADARYSI... portretas
TALENTAS yra BUTINAS... TASKAS

...,kai dirbi RANKOVES pasiRAITOJES tai ir...

...,kai dirbi RANKOVES pasiRAITOJES tai ir... portretas
SEKME apLANKO...,tai TIEK labai TRUMPAI i TEMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių