Dainininkė Nelė Paltinienė po koncertų ar kelionių atsikvepia eksperimentuodama virtuvėje. Ir nors čia - ne svarbiausia laisvalaikio praleidimo vieta, atlikėja turi mėgstamų patiekalų, kuriais palepina vyrą Arvydą ar savo svečius. Jaunatviškai atrodyti ir gerai jaustis ypač padeda patiekalai iš daržovių. Tešloje keptos šparaginės pupelės - vienas šeimos mėgstamų skanumynų.
0,5 kg šparaginių pupelių,
1 stiklinė miltų,
1 kiaušinis,
šakelė krapų,
1 šaukštelis druskos,
2-3 skiltelės česnako,
"Vegetos" ar kitokių prieskonių.
Pupeles apvirti pasūdytame ir krapais pagardintame vandenyje. Atskirai iš kiaušinio, miltų ir vandens išplakti tešlą iki grietinės tirštumo. Į plakinį įdėti "Vegetos" prieskonių ir susmulkinto česnako, galima įpilti šiek tiek alaus. Pupelių ankštis apvolioti tešloje ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Valgyti vienas arba su žaliomis daržovėmis. Skanu ir šaltos. Taip tešloje galima paruošti ir kepti cukinijas, brokolius ar patisonus.
Naujausi komentarai