Vasaros receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptas

Obuolių pyragas

Reikės produktų:
650 g miltų,
400 g margarino,
2 kiaušinių,
5-6 obuolių,
1 stiklinės cukraus,
pusės šaukštelio vanilinio cukraus,
pusės šaukštelio cinamono.

Iš miltų, margarino ir kiaušinių užminkyti tešlą, ją pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, pagardinti cukrumi ir cinamonais. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną kloti į kepimo skardą, supilti obuolius ir užkloti kita tešlos dalimi. Kepti pusę valandos.

Obuolių ir morkų pyragas

Reikės produktų:
600 g obuolių,
200 g morkų,
100 g cukraus,
100 g margarino kepiniams,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
30-40 g skaldytų migdolų,
4 kiaušinių,
poros šaukštų citrinos sulčių,
3 šaukštų apelsinų džemo,
pusės pakelio kepimo miltelių.

Keturis trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Sumaišyti su miltais, krakmolu, kepimo milteliais. Tada įmaišyti smulkiai tarkuotą morką, vieną sutarkuotą obuolį ir migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į margarinu išteptą kepimo fomą. Likusius obuolius nulupti ir, supjausčius gražiomis skiltelėmis, išdėlioti ant tešlos. Juos apšlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti iki +180 oC įkaitintoje orkaitėje 45 min. Dar karštą aptepti apelsinų džemu, pabarstyti cukraus pudra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų