Pyragėliai "Ausytės" Pereiti į pagrindinį turinį

Pyragėliai "Ausytės"

2009-12-22 23:59 kauno.diena.lt inf.

Advento receptas

3 stiklinės miltų,

1,5 stiklinės pieno,

25 g šviežių mielių,

2 šaukštai aliejaus,

2 nubraukti šaukštai cukraus,

1 kiaušinis,

žiupsnelis druskos.

Mieles sumaišyti su drungnu pienu, supilti aliejų, suberti druską, cukrų, įmušti kiaušinį. Galiausiai suberti miltus ir šiltai pastatyti maždaug 3 val. Gaminant pyragėlius tešlą iškočioti, stikline ar kita forma išspausti apskritimus, per vidurį dėti įdaro, kraštus užspausti šakute ar susukti rankomis kaip virvelę. Pyragėlius virti gerai įkaitintame aliejuje. Beje, nepamirškite, kad įkaitintą aliejų sveikiausia naudoti tik vieną kartą – atvėsinto vėl kaitinti nerekomenduojama.

Įdarą galima pagaminti iš džiovintų grybų, kopūsto, morkų, obuolių ar naudoti kuo tirštesnę uogienę (geriausia – obuolių ar uogų džemą).

Džiovintų grybų įdaru reikia pasirūpinti dar iš vakaro: apie 50 g grybų nuplauti, užpilti virintu vandeniu ir palikti per naktį. Kitą dieną grybus apvirti tame pačiame vandenyje, kuriame ir mirko, nuvarvinti, supjaustyti ir su smulkiai supjaustytu svogūnu apkepti aliejuje, nepamiršti paskaninti druska.

Norint pyragėlių su kopūstais, kopūstą reikia smulkiai supjaustyti, apkepti su sutarkuota morka, įberti prieskonių (kmynų ar mėgstamų žolelių), druskos ir patroškinti.

Pikantiškam morkų įdarui prireiktų maždaug dviejų vidutinio dydžio morkų, 100 g cukraus, cinamono. Morkas išvirti, nulupti, smulkiai supjaustyti, įberti cinamono, aliejaus ir truputį patroškinti.

Šviežių obuolių įdarui prireiks maždaug 4 vidutinio dydžio obuolių, cukraus, cinamono. Obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų