S. Lileikienė: mitas, kad veganiška mityba yra nuobodi

Grįžti į straipsnį

Sandra

Sandra portretas
Nuostabi moteris :)

Baisu

Baisu portretas
Vargsai vaikai, del tos mamytes tai tas veganisko vargo isvagotas veidelis tai jos beda, bet vaikai...

Patarimas

Patarimas portretas
Yra žmonių, nelabai sveikų, su neišsivysčiusia virškinimo sistema. Jiems toks maistas gal ir gerai, nes normalaus nepajėgia suvirskinti. Tai tokiems gaišėkams ir siūlykit savo receptus, o ne mums , sveikiesiems.

yja

yja portretas
o man gaila tokių žmonių, ir ypač jų vaikų, nes negauna pilnaverčio maisto. ir ta ale sveika mityba nėra tokia jau sveika ar skani. Teko ragauti (iš smalsumo) to veganiško maisto. Neskanu ir tiek. Ir tie pavadinimai.... kokie jums varškėtukai jei nė miligramo varškės ten nėra... Ir dar, jei jau tokie prisiekę žoleėdžiai esat tai ko nevartojat lietuviškų produktų? Burokai, agurkai, kopūstai, morkos, grikiai, perlinės kruopos ir t.t. Kažkodėl tik atvežtiniai užsienietiški. Čia tam kad pasirodyt? Pažįstu vieną vegetarę. Veidas pajuodęs rauplėtas, maitinasi vien egzotinėm daržovėm ir vaisiais ignoruodama sveikus lietuviškus produktus. Maistas neskanus, beveik nevalgomas/nemoka ar nenori skaniai gamint. Beje, teko ir valgyt ir degustuot tiek pagrindinius patiekalus tiek desertus. Rezultatas analogiškas. O juk iš mūsų daržovių ir vaisių galima pagamint daug skanesnius ir sveikesnius patiekalus. Be to ir labiau mūsų organizmui tinkamus, bet kažkodėl net nebando gamint

Išvada

Išvada portretas
Bandžiau taip maitintis, galvojau kad badu nudvesiu. Mano 100 kg kūnui reikia mėsos. O tokios nieko nedirbančios bobikės po 40 - 50 kg gali ir žolelėmis misti. Jei joms reiketų dirbti, tuoj mestų tuos veganizmus.

Antanas.

Antanas. portretas
Vaganiškai maitinasi daugelis, neišgalėdami mėsos nusipirkti. O štai Vegetariškai - išgali ne kiekvienas. Čia valios reikia.
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

  • Vasaros topas – kepsniai ant žarijų
    Vasaros topas – kepsniai ant žarijų

    Kiauliena, kaip ir vištiena, – mėgstamiausios lietuvių mėsos rūšys, o, atėjus kepsnių sezonui, gardžius kiaulienos nugarinės kepsnelius pasiruoš ir išsikeps net virtuvės naujokai. ...

    1
  • Kepsninių sezono nemari klasika – lietuvių dievinami šašlykai
    Kepsninių sezono nemari klasika – lietuvių dievinami šašlykai

    Darbo savaitei dar neįpusėjus, jau pradedame kurti savaitgalio planus poilsiui su šeima ar draugais – laukiame, kada galėsime stoti prie kepsninės ir išbandyti įvairius naujus ar jau pamėgtus patiekalus. Nors kulinarijoje „po at...

    1
  • Kepsnių sezonas: 5 žingsniai iki tobulo marinato
    Kepsnių sezonas: 5 žingsniai iki tobulo marinato

    Druska ir pipirai – šiuos du pagrindinius prieskonius galima rasti kone kiekvienuose namuose, o ir jie beveik visada atsiduria kepamai mėsai naudojamame marinate. Tačiau maisto ekspertai pastebi, kad yra gausybė būdų, kaip paįvairinti mėsos...

    2
  • „Moving Mountains“ produktai: skani alternatyva mėsai
    „Moving Mountains“ produktai: skani alternatyva mėsai

    Visame pasaulyje stebima tendencija, kad vis daugiau žmonių domisi sveika ir tvaria mityba, rūpinasi aplinkosauga, ieško alternatyvų mėsai, todėl auga susidomėjimas augalinės kilmės produktais. Tokie maisto gaminiai yra puikus baltymų bei skai...

    15
  • Kepsninių sezonas: naujų vėjų – daug, grilio karalius – vienas
    Kepsninių sezonas: naujų vėjų – daug, grilio karalius – vienas

    Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje po atviru dangumi kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų de...

    1
  • E. Monkevič: virtuvėje man reikia patirti atradimo džiaugsmą
    E. Monkevič: virtuvėje man reikia patirti atradimo džiaugsmą

    Yra žmonių, kurie gebėjimą gaminti paveldėjo. Viena tokių – maisto tinklaraštininkė, kelių knygų apie maisto gamybą ir gausybės receptų autorė Elžbieta Monkevič, kurios giminėje gamino visi – tiek vyrai, tiek moterys. Dabar g...

    6
  • Daugiavaikė mama šeimos gyvenimą papildo spalvomis
    Daugiavaikė mama šeimos gyvenimą papildo spalvomis

    Živilė Stumbrienė – trijų vaikų mama, kuriai patinka būti fėja virtuvėje ir burti maisto produktais, ieškoti naujų skonių. Ne mažiau jai svarbios ir spalvos, nes spalva, kaip ir kvapas ar skonis, yra viena svarbiausių maisto produktų ...

    3
  • Salierų stiebai – pietų stalui
    Salierų stiebai – pietų stalui

    Salierai – išties universali daržovė: įvairiems patiekalams galima panaudoti tiek stiebus, tiek lapelius, tiek šakniagumbį. Dėl mažo kaloringumo ir didelės maistinės vertės salierus reikėtų įtraukti į būtinų daržovių sąra&...

    1
  • Ajurvedos specialistė: valgymas turėtų būti tarsi ritualas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ajurvedos specialistė: valgymas turėtų būti tarsi ritualas (receptai)

    Kaunietė Asta Gruodė gyvena vadovaudamasi ajurvedos filosofija, praktikuoja ajurvedinę mitybą ir jau šešerius metus moko maitintis ir gaminti pagal ajurvedą kitus. Šis holistinis mokslas padeda jai atrasti balansą gyvenime. Tai žini...

    16
  • M. Janavičius įrodė: gaminti maistą – puikus vyriškas hobis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    M. Janavičius įrodė: gaminti maistą – puikus vyriškas hobis (receptai)

    „Vieno vyro hobis gali būti žvejyba ar medžioklė, kito – krapštytis prie automobilio, o vienas iš mano hobių yra gaminti maistą“, – sako maisto tinklaraštininkas Marius Janavičius. Jam patinka gaminti ir apie...

    4
Daugiau straipsnių