Atsigaukime! Krevečių, artišokų ir pomidorų salotos Pereiti į pagrindinį turinį

Atsigaukime! Krevečių, artišokų ir pomidorų salotos

2013-04-25 15:00
Atsigaukime! Krevečių, artišokų ir pomidorų salotos
Atsigaukime! Krevečių, artišokų ir pomidorų salotos / Shutterstock nuotr.

Gaivios ir sveikos salotos gali tapti kur kas „rimtesniu“ patiekalu, jeigu įdėsite virtų makaronų - puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

Gardžioms salotoms reikės:

Salotų lapų pagal skonį (geriausiai tinka „Frize“)

2-3 saujų tigrinių krevečių

50 ml citrinų sulčių

200 g juodųjų alyvuogių

700 g konservuotų artišokų

500 g vynuoginių pomidorų

250 g makaronų (geriausiai tinka sraigteliai)

100 ml baltojo vyno acto

250 ml alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų

Gaminimas:

Atitirpinkite krevetes ir apšlakstę citrinų sultimis palikite pastovėti, kol padarysite kitus patiekalo gaminimo darbus.

Išvirkite makaronus.

Kol makaronai verda ir marinuojasi krevetės, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir artišokus, o alyvuoges padalinkite į dvi dalis. Suplėšykite salotas.

Pasigaminkite padažą: sumaišykite baltojo vyno actą, alyvuogių aliejų ir druską su pipirais.

Galiausiai krevetes, makaronus ir daržoves sudėkite į indelius ir apipilkite padažu.

Šio patiekalo užteks pasisotinti aštuoniems žmonėms. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų