Gaivios ir sveikos salotos gali tapti kur kas „rimtesniu“ patiekalu, jeigu įdėsite virtų makaronų - puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.
Gardžioms salotoms reikės:
Salotų lapų pagal skonį (geriausiai tinka „Frize“)
2-3 saujų tigrinių krevečių
50 ml citrinų sulčių
200 g juodųjų alyvuogių
700 g konservuotų artišokų
500 g vynuoginių pomidorų
250 g makaronų (geriausiai tinka sraigteliai)
100 ml baltojo vyno acto
250 ml alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
Gaminimas:
Atitirpinkite krevetes ir apšlakstę citrinų sultimis palikite pastovėti, kol padarysite kitus patiekalo gaminimo darbus.
Išvirkite makaronus.
Kol makaronai verda ir marinuojasi krevetės, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir artišokus, o alyvuoges padalinkite į dvi dalis. Suplėšykite salotas.
Pasigaminkite padažą: sumaišykite baltojo vyno actą, alyvuogių aliejų ir druską su pipirais.
Galiausiai krevetes, makaronus ir daržoves sudėkite į indelius ir apipilkite padažu.
Šio patiekalo užteks pasisotinti aštuoniems žmonėms. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai