Restoranuose lankosi daugiau nei pusė didmiesčių gyventojų

Restoranuose ir kavinėse per pastaruosius tris mėnesius lankėsi 46 proc. 18-74 metų amžiaus Lietuvos gyventojų. Tai atskleidė rugpjūtį rinkos tyrimų bendrovės SIC („Socialinės informacijos centras“) atliktas tyrimas.

Dar dažniau kavinėse ir restoranuose lankosi penkių didžiųjų šalies miestų gyventojai. Per pastarąjį ketvirtį daugiau nei pusė (55 proc.) Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų lankėsi kavinėse arba restoranuose.

Tipinis restorano ar kavinės lankytojas – jaunas didmiesčio gyventojas. Tarp 18-30 metų amžiaus žmonių, gyvenančių didžiuosiuose Lietuvos miestuose, restoranuose lankosi 88 procentų gyventojų.

„Palyginti su ankstesniais metais, vartotojai yra sąmoningesni maisto kokybės atžvilgiu, tačiau pajamos verčia galvoti ir apie maisto restorane kainą. Dėl to svarbiausiu restoranų pranašumu tampa geras kainos ir kokybės santykis”, – tyrimo rezultatus komentavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa atlikta šių metų rugpjūčio mėnesį, tyrimo metu buvo apklausta 514 18-74 metų amžiaus asmenų.


Šiame straipsnyje: restoranaikavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių