Ekonomistai: darbo užmokestis realiai mažėja

Grįžti į straipsnį

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje   portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

Lopai

Lopai portretas
Mano logika sako visai priešingai, ir išvis įdomu iš kur traukiami tokie algų vidurkiai? Bl parodykit man tą "ekspertą" kuris taip gudriai sugeba gaut 1700 vidurkį. Nebent imamas vienas q

baranu baranai

baranu baranai portretas
Tik dabar suprato, kad ir kiek džiugina eksporto laimėjimai, tikrasis atsigavimas, o kartu ir didesnis darbo užmokestis, ateis tada, kai suklestės vidaus vartojimas...ant vidaus vartojimo simonyte tapsnojo :)))

V.I.Leninas

V.I.Leninas portretas
Svarbiausia kad ne ubagu daugeja o kad burzuju daugeja.Tuo lietuvoje ubagai kaip tokia klase isnyks.

70

70 portretas
apie 70% lietuviu gauna minimuma tik naglesni issireikalauja vokelius :)

amen

amen portretas
oj cia ta simonytes politika paprasta,kad buti konkurencingiem tarptautinese rinkose reikalinga pigi darbo jega,bet napagalvota,jog pigi darbo jega tai mirtis vidaus vartojimui ir perkamajai galei!

Cha

Cha portretas
Įdomus požiūris... "situacija nepasikeis tol, kol darbdaviai bus neužtikrinti dėl ateities"... Teisybę sakant, situacija keisis (blogės) tol, kol DIRBANTYS ŽMONĖS bus neužtikrinti dėl ateities. "Produktą" kuria ne darbdaviai, ne tarpininkai ir ne valdininkai. Kad ir kiek pinigų prispausdintumėt, duonos bus tik tiek, kiek jos užauginta.

Rimas

Rimas portretas
puikiai matom debiloidai valdzioj iki ko privede. Vagiu ir organizuotu nusikalteliu chunta!

Rimas

Rimas portretas
pardave viska, bankus skandinavam, pramone velniai zino kam, i valdzia sukiso mafija (adamkaus nuopelnas), VSD, teismai, prokuratura yra uzgrobti mafijos, kurios vienintelis siulo galas yra adamkus.Gerai cia prasisuko musu Lietuvoj tie, kuriu cia net buti neturetu. O ka VSD veikia, ogi nieko, varnas varnui akies nekerta!

RM

RM portretas
Padleckinio mąstymo komentatoriai amžinai skundžiasi savo nevykusiu gyvenimu ir labai daug žino už kitus , kas kaip gyvena. O tuo tarpu maximos pilnos parduotuvės, pašalpų ir tai su džipais atvažiuoja o kai kurie įsigudrina ir tarnus nusisamdyti, ir už internetus turi susimokėti iš ko, nors ką čia beaiškinsi, kas kaip sugeba, tas taip ir užsidirba, gerai tik, kad nevykėlių Lietuvoje vis mažėja.

as

as portretas
730 i rankas didelis uzmokestis?

11ai

11ai portretas
kuo glušesnė , tuo mažesnis atlyginimas

Mirksiuke

Mirksiuke portretas
Toki žmogu,kuris gauna i rankas toki vidurki aš pažystu tik viena,visu kitu atlyg daug mažesni,logiškai pagalv,jai Liet. butu toks vidurkio atlyginihmas,ar begtu žmones prieš savo valia iš šalies

to 12

to 12 portretas
Rementis tavo logika,tu palyginus su amer.milionieriumi tesiog š.u.d.o. gabalas ir debile,vienu žodžiu runkele.

10 tam

10 tam portretas
na jeigu tau patink kaip musu Lietuva vagia tai koks is taves lietuvis, varyk i savo amerika ir gyvenk , arba varyk toliau vokt :) sakalo mastymas- uodega pabruka ir inksdamas sprunka :)

ww

ww portretas
koki cia SUDparaset kokie 1600 atsipeikekit 678 i rankas jokiu vokeliu nereik valdininku tukstantiniu algu dalinti ant visu bukim biedni bet teisingi ir rasykim teisingai

14 tai

14 tai portretas
jeigu uždirbtum vidutiniškai 8 tūks.kaip aš , apie Ameriką net neužsimintum ........(aš ne moteris )......

prasau

prasau portretas
Perziurekite "qw12ghty" (YOUTUBE) ir spauskite like aciu :)

siaubas ir tiek

siaubas ir tiek portretas
darbdaviai bus neužtikrinti.O darbuotojai užtikrinti?Darbdaviai kraunasi milijardus, vos tik išgirsta žodį krizė, pradeda mažint algas, šaukt kiek dar tokių glušų už durų laukia.Nes jie nenori nė trupučio sumažint pelno, jie nė trupučio nenori pajusti krizės.Ją junta tik juodnugariai, o buožgalviai tikrai ne.

jie

jie portretas
dar mandrūs, kad emigracija klesti ir emigrantai dar negali nukirsti visų ryšių galutinai su Lietuva, tai siunčia pinigus, tai patys atostogaut važiuoja.Bet kai visi pensininkai išmirs, kurių vaikai išvažiavę, kai visi vaikai išvažiuos paskui tėvus, viskas, aut...

Besė

Besė portretas
Mano nuomone, darbo užmokestis apmokestintas, apvagiant dirbančiuosius, neapmokestinamas minimumas turėtų būti ne mažesnis nei 20000 Lt per metus( ES yra žymiai didesnis), nes lėšos reikalingos žmogui išgyventi turi būti neapmokestinamos ( dabar pagrindinę mokesčių dalį sumoka mažai uždirbantys). Juk darbdaviai moka mokesčius nuo pelno ( pajamos - sąnaudos ), o dirbantieji kažkodėl moka mokesčius ir nuo tų lėšų, kurios skirtos duonai pirkti. Neapmokestinamas minimumas dabar 470 litų, ar už tiek gali žmogus pragyventi, išlaikyti būstą, išauginti vaikus? Ar " ekonomistai " to nemato, ar nenori matyti?

valdziai

valdziai portretas
kuo ilgiau nepastebesit,kad sildymo ir maisto kainos auga kaip ant mieliu,tuo "greiciau"atsigaus vidaus vartojimas

Norėčiau

Norėčiau portretas
Norėčiau to vidutinio....

17-tam

17-tam portretas
arba tu vagi ir apie tai nutyli arba sedi kur pa blatu arba tik mali s..da

VDG

VDG portretas
Viskas Lietuvoje yra gerai. O straipsnis yra rusu propaganda. Nejaugi jus runkeliai nesuprantat?

mm

mm portretas
visi "ekspertai" kažkodėl pamiršta, kad dabar ekonomika yra 2005 m. lygio, o atlyginimai kone dvigubai didesni nei tais laikais, nors darbo našumas padidėjo vos 30 proc. Litai nėra nukabinami nuo medžių, kiekvieną jų reikia sukurti kaip pridedamąją vertę. Atsidarykit kioskelį prie gatvės ir pabandykit užsidirbti daugiau:) Visas pajamų (ir kainų!) didėjimas yra tik iš šešėlinės ekonomikos ir emigrantų įvežamų pinigų. Šešėliniai pinigų kiekiai yra tokie milžiniški, kad sudaro beveik pusę LT gyventojų pajamų, daugiau nei jie gauna iš samdomo darbo

ekonomiste

ekonomiste portretas
tai kur -jei kainos kyla-preteksta tam suranda-o toje srityje atlyginimai-ismokos -premijos kokios kas patikrino-ar tikrai pagrystai dideja kainos o tai manipuliuojaKRIZE-ismoku nedidina o ju perkamoji galia-mazeja nes skaiciai kuriuos pamatai nuejes i prekybos centra-auga ir tam pagrindas-tipo yra-o ismoku-atlyginimu-DIDINTI NERA gaunat -tokia tai pinigu suma-ir skaiciuokit-kaip pragyventi-ir su tiekejais atsiskaityti-o kas lieka--dasigyvenomDAR SAKO BLOGIAU BUS-BAJERISTAI---

taip

taip portretas
kokius cia paistalus rasote apie didesni vidaus vartojima jeigu atlyginimai nekyla,ir joks mokesciu mazinimas nepades,nes daugiau pinigu isides verslininkai i kisene o ne kels atlyginimus,ka ir rodo apklausa PVM sumazinus spaudai,aiskiai apklausoje spaudos savinnkai pasake,kad atlyginimai nebus keliami,vienintelis kelias kelti minimalu atlyginima.

Galerijos

Daugiau straipsnių