Vagys rengėsi vestuvėms?


2009-06-18
Tomas Jarusevičius
Vagys rengėsi vestuvėms?

Įžūlūs ilgapirščiai iškūlė drabužių nuomos salono langus ir iš vitrinų su visais manekenais pagrobė sukneles.

Grobio tykančius vagis vilioja ir vestuvinės nuotakų suknelės. Būtent jomis susivilioję ilgapirščiai naktį iš pirmadienio į antradienį paleido akmenis į V.Krėvės prospekto pirmajame name esančio "Linos salono" vitrinas.

Pro iškultus langus nusikaltėliai į vidų nė nesiveržė, o tik pastvėrė du manekenus su vestuvinėmis suknelėmis ir paspruko. Atskubėję saugos tarnybos darbuotojai vagių neberado.

Vakar "Kauno dienos" kalbinta salono direktorė Lina Čižauskienė neslėpė prieš kurį laiką iš vieno konkurentų salono vadovo sulaukusi nedviprasmiškų grasinimų susidoroti. Paklausta, ar šis nusikaltimas galėjo būti susijęs su minėtais gąsdinimais, moteris nuo atsakymo išsisuko: "Konkretaus įmonės pavadinimo neminėsiu, bet tas žmogus žino, apie ką kalbu. Tegul jam už tai atlygins gyvenimas. Juk lazda visada turi du galus."

Šešiolika metų drabužių nuomos verslu užsiimanti kaunietė teigė priešiškai nusiteikusių klientų neturinti. Iki šiol yra buvęs atvejis, kai nuotaka negrąžino išsinuomotos suknelės, tačiau tokių įžūlių vagysčių iš salono nėra buvę. Pavogtos suknelės buvo apdraustos, todėl nuostolius atlygins draudimas.

"Vargu ar kas nors bandė pasirengti savo vestuvėms. Greičiausiai kažkas mėgins tas sukneles realizuoti – galbūt parduos jų ieškančioms nuotakoms ar kitiems nuomos salonams. Ar tai įmanoma? Kodėl gi ne. Reikia tikėtis, kad pareigūnai viską išsiaiškins ir suras kaltuosius, – vylėsi nukentėjusi verslininkė. – Ypač gaila vienos iš dviejų suknelių. Vos neapsiašarojome sužinojusios, kad ji pavogta."

Įvertinusi patirtą žalą, L.Čižauskienė tikslios sumos žurnalistams neatskleidė, tačiau patikino, kad suknelės buvo vienos prabangesnių ir jų kaina sieks beveik 10 tūkst. litų. Dėl vagystės Dainavos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.