Už “švaros misiją” — pareigūnų nemalonė


2008-05-10
Tomas JARUSEVIČIUS
Už “švaros misiją” — pareigūnų nemalonė

Į policijos kriminalistų rankas pakliuvo du kauniečiai, vogę senas, sukriošusias transporto priemones. Per kelis mėnesius jiedu nugvelbė dešimt automobilių ir vieną motociklą.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai sučiupo du kauniečius, kurie įtariami kovo ir balandžio mėnesiais Kaune pavogę apie 10 automobilių ir vieną motociklą.

Sulaikytieji įtariami dažniausiai vogę daugiabučių namų kiemuose be priežiūros paliktas senas, neužrakintas transporto priemones su išdaužytais stiklais ar pradurtomis padangomis.

Tokias apleistas griuvenas jaunuoliai išgabendavo į metalo supirktuves ar parduodavo išardę dalimis.

Teisėsaugininkai juokauja, kad jiems įkliuvę veikėjai buvo savotiški „švaros misijos“ vykdytojai, valę kiemus nuo metalo laužo.

Vis dėlto ne vienas kaunietis kreipėsi į policiją dėl patirtos automobilio vagystės.

Nukentėjusieji patirtus nuostolius įvertindavo nuo vieno iki pusantro tūkstančio litų.

Pareigūnai netruko nustatyti, kad jiems įkliuvęs 21 metų amžiaus M.B. anksčiau net keturis kartus teistas. Metais vyresnis jo bendras R.D. iki šiol teismo verdikto klausęsis nebuvo. Abu sulaikytieji mokosi vienoje Kauno mokykloje.

Jaunesnysis vagišių dueto narys M.B. į teisėsaugininkų gniaužtus pateko kaip tik vieno iš sandorių metu – atvežęs į metalo laužo supirktuvę priduoti neseniai nugvelbtą automobilį.

Kartu su savo bendru atsidūrė policijos areštinėje, kur buvo uždaryti dviem paroms.

Vakar pareigūnai kreipėsi į teismą, prašydami skirti anksčiau jau ne kartą teistam įtariamajam M.B. griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Vis dėlto teismas šio prašymo nepatenkino ir leido įtariamajam toliau džiaugtis laisve.