Teismo pradžios teks palaukti


2008-04-04
Teismo pradžios teks palaukti

Kauno apygardos teismui nepavyko atversti baudžiamosios bylos, kurioje trys vyrai kaltinami neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Vakar į teisiamųjų suolą atvesdinti 33 metų Rolandas Avyžius, metais jaunesnis Egidijus Jankevičius ir 37 metų Evaldas Ivanauskas jame savo vietas užėmė tik trumpai. Tik vienas iš trijų neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir kanapių auginimu bei šiam procesui reikiamos įrangos gamyba kaltinamų veikėjų sulaukė savo advokato. Kiti du gynėjai atsiuntė prašymus teismo posėdį atidėti, mat dėl tam tikrų priežasčių jie negalėjo atvykti ir deramai atstovauti savo ginamiesiems. Nuspręsta teismo posėdį atidėti iki mėnesio pabaigos.

Iš teisiamųjų trijulės iki šiol Temidės verdikto porą kartų klausytis teko tik R.Avyžiui. Jo bendražygiai anksčiau teisti nebuvo, tačiau administracinių nuobaudų vis tik neišvengdavo. Pernai rugsėjį po mėnesį trukusios operacijos Kauno kriminalistai demaskavo Šlienavos gyvenvietėje viename iš ūkinių pastatų įrengtą kanapių plantaciją ir sulaikė tris asmenis, įtariamus tokia neteisėta veikla. Pas sulaikytuosius tuomet rasta per pusantro kilogramo augalinės kilmės narkotinių medžiagų – kanapių ir jų dalių.