Teisėsaugininkai "šienauja" savus


2008-08-07
KD inf.
Teisėsaugininkai

Vilniaus apygardos prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai vakar rytą sulaikė kyšininkavimu įtariamą Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūros prokurorą Aleksandrą Spiridenkovą. Prokuroras įtariamas paėmęs 15 tūkst. litų kyšį.

Jis nušalintas nuo pareigų ir sulaikytas įstatymo nustatyta tvarka. Tai jau antras Šalčininkų prokuroras per nepilnus metus sulaikytas įtarus kyšininkavimu.

2007-ųjų lapkričio pradžioje prokurorai ir STT agentai sulaikė kyšininkavimu ir tarpininkavimu kyšininkaujant įtariamą Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūros prokurorą stažuotoją Aleksejų Smirnovą. Ikiteisminis tyrimas dėl šio pareigūno dar vyksta, byla teismui neperduota.

Panevėžyje sulaikyti trys viešosios policijos patruliai, įtariami ėmę kyšius.
Viešosios policijos patrulių kuopos patruliai įtariami ėmę kyšius iš vairuotojų, kad šie išvengtų administracinės atsakomybės už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.
Policijos departamento pranešime teigiama, kad kriminalistai buvo gavę informacijos apie tai, jog minėti trys pareigūnai ima kyšius. Pradėtas tyrimas, per kurį gauta informacija pasitvirtino. Buvo surinkta pakankamai duomenų, kad minėti patruliai imdavo kyšius. Pareigūnai uždaryti į areštinę.