Švenčių laukimas paženklintas krauju


2009-06-25
Tomas Jarusevičius
Švenčių laukimas paženklintas krauju

Joninių išvakarėse Šiaurės prospekte prie šiukšlių konteinerio aptiktas gulintis sunkiai sužalotas jaunas vyras, kuris netrukus mirė.

Pagalbos šauksmo neišgirdo

Žmogžudystė įvykdyta antradienio vakarą greta Šiaurės prospekto 34 ir 42 daugiabučių. Joninių švęsti susirengusius gyventojus apie 18.30 val. išgąsdino kraupus vaizdas – greta šiukšlių konteinerio, ant žaliosios vejos gulėjo peiliu sužalotas vyras. Iš tolo matėsi, kad sužeista jo ranka, kurioje žiojėjo krauju pasruvusi durtinė-pjautinė žaizda. Kritinės būklės nukentėjusysis buvo netekęs daug kraujo. Atsitiktinai merdintį vyrą pastebėjusi moteris iškvietė pagalbą.

Nors ši vietovė puikiai matoma nuo gatvės ir pro gretimų daugiabučių langus, tačiau niekas iš aplinkinių Šiaurės prospekto gyventojų antradienį vakare negirdėjo nė menkiausio pagalbos šauksmo.

Manoma, kad žudiko auka tapęs vyras prie konteinerio įsivėlė į konfliktą su sugėrovu ar tiesiog iš matymo pažįstamu panašaus gyvenimo būdo asmeniu, o jųdviejų barnis pasibaigė gyvybę nusinešusiu kraujo praliejimu. Gretimų daugiabučių gyventojai dalijosi nuogirdomis, esą kažkas matė, kad prieš konfliktą vyras leido laiką su kompanija.

Medikai rado dar gyvą

Greitosios pagalbos medikai jau po kelių minučių buvo nelaimės vietoje. Tuo metu dar buvo matyti, kad leisgyvis vyras sunkiai kvėpuoja. Gydytojai konstatavo, kad jo patirti sužalojimai kur kas pavojingesni, nei tikėtasi.

Pirminiais duomenimis, nelaimėlis buvo padurtas peiliu į žasto sritį. Spėjama, kad ašmenys galėjo pataikyti į arteriją. Nuo sužalojimo iki medikų atvykimo galėjo praeiti nemažai laiko.

Medikai teigė bandę gelbėti merdintį vyrą ir padarę viską, kas buvo jų valioje. Į pagalbą buvo pasitelktas reanimobilis. Tačiau įvykio vietoje dirbusių dviejų greitosios pagalbos medikų brigadų pastangos rezultatų nedavė – netrukus sunkiai sužaloto ir smarkiai nukraujavusio kauniečio gyvybė užgeso.

Buvo priklausomas nuo kvaišalų?

Įvykį tiriantys teisėsaugininkai nužudytojo drabužiuose aptiko asmens dokumentus, pagal kuriuos nustatyta velionio tapatybė. Paaiškėjo, kad tai 26 metų kaunietis Nikolajus K. Medikai teigė nugirdę, kad jaunas vyras galėjo būti iš asocialių asmenų rato. Neatmetama galimybė, kad jis galėjo būti priklausomas nuo kvaišalų.

Palaikus tiriantys teismo medicinos ekspertai savo išvadose atskleis tikslias nužudytojo mirties priežastis ir kartu turės atsakyti, ar jis prieš mirtį buvo blaivus ir neapsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Apie sulaikytus įtariamuosius nepranešama. Kauno miesto policija apie įvykį jokios oficialios informacijos vakar nepateikė. Jau tapo įprasta, kad laisvadieniais apie įvykius laikinojoje sostinėje glaustai iš Vilniaus informuoja tik Policijos departamentas.

Dar viena žmogžudystė antradienį įvykdyta sostinėje. Apie 15.30 val. Vilniuje, Ūmėdžių gatvėje, vienai bendrovei priklausančiame apleistame sandėlyje rastas penkiasdešimtmečio vyro lavonas sumuštu veidu.