Prigirdė ir išniekino aštuonmetę


2009-04-21
Daiva Janauskaitė
Prigirdė ir išniekino aštuonmetę

Skuodą sukrėtė dar vienas skaudus nusikaltimas, kuriame nukentėjo vaikas. Šio rajono pareigūnai tiria aštuonmetės mergaitės išžaginimo ir sužalojimo istoriją.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį skuodiškė Aldona B. netoli miesto Narvydžių kaime esančioje sodininkų bendrijoje rado išvakarėse dingusią aštuonerių metų savo dukrelę. Mergaitė buvo apsinuodijusi alkoholiu, sumušta ir, kaip įtariama, išžaginta.

Mažylė gydoma Klaipėdos vaikų ligoninės Reanimacijos skyriuje. Medikai mergaitės būklę vertina kaip vidutinio sunkumo. Ji gydoma nuo apsinuodijimo alkoholiu, smegenų sukrėtimo bei kitų kūno sužalojimų. Mažylės mama mergaitės ligoninėje neslaugo.

Skuodo rajono prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą ir sulaikė įtariamąjį. Keturiasdešimtmečiam G.J. įtarimai dar nepareikšti. Tačiau vyriausiąjį prokurorą pavaduojantis Raimondas Galdikas teigė, kad artimiausiu metu ketina kreiptis į teismą prašydamas sankcijos ilgesniam G.J. areštui.

Vyras sulaikytas neblaivus, tačiau vakar iki pietų pareigūnams jo nepasisekė apklausti ne tik dėl to. Skuode sunkiai sekėsi rasti advokatą, kuris sutiktų imtis įtariamojo gynybos. Vakar popiet jam dar nebuvo oficialiai pareikšti įtarimai.

Vakar pareigūnai šykščiai kalbėjo apie mergaitės išniekinimo aplinkybes. Panašu, kad mergaitės mama pati rado dukrą pas sodų bendrijoje gyvenantį savo sugėrovą. Tai atsitiko po kelių valandų nuo jos pranešimo policijai apie dingusią dukrą.

G.J. triskart teistas už įvairius nusikaltimus. Tik šiemet sausį jis grįžo iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už nužudymą bei išžaginimą.

Kaimynų teigimu, nuolat apgirtęs po sodus šlitinėjantis vyras pastaruoju metu gyveno savo močiutės sodo namelyje ir bendraudavo su panašiais degradavusiais asmenimis. Kaimo žmonės apibūdino G.J. kaip ramaus būdo, neagresyvų nevykėlį.

Mergaitės motiną ir įtariamąjį siejo bendras pomėgis girtauti. Neoficialiomis žiniomis, moters šeima buvo stebima socialinių darbuotojų ir buvo priskiriama rizikos grupei.