Pareigūnus pasitiko kumščių smūgiais


2008-08-04
KD inf.
Pareigūnus pasitiko kumščių smūgiais

Policijos registruojamų įvykių suvestinėse vis dažniau minimi pasipriešinimo policijos pareigūnams faktai.

Prie naktinio klubo Druskininkuose šeštadienį įkaušęs vyriškis necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo policijos pareigūnus, priešinosi uždedant antrankius ir sudavė smūgį į veidą tarnybos metu uniformuotam Alytaus rajono Policijos komisariato viešosios policijos Patrulių kuopos mobiliojo būrio vyr. patruliui E.J.

Pareigūnas dėl muštinės žaizdos antakyje gydomas ambulatoriškai. Įtariamajam A.T. nustatytas 1.59 prom. alkoholio kiekis kraujyje. Po apklausos jis buvo paleistas.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tai toli gražu ne vienintelis praėjusią savaitę užregistruotas pasipriešinimo policijos pareigūnui atvejis. Praėjusį ketvirtadienį Panevėžyje, Senamiesčio g., neblaivus dvidešimtmetis grasino susidorojimu Panevėžio m. pareigūnams ir vienam iš jų nubrozdino ranką. Kiek anksčiau Ukmergėje policijos patrulius plūdo ir puolė dalgiu neblaivus kelis kartus teistas vyras.

Situacija nesikeičia jau ne vienerius metus. Pernai Policijos departamentas netgi buvo kreipęsis į gyventojus, kad šie tolerantiškiau reaguotų į policijos darbuotojų prašymus ir reikalavimus. Statistika liudija, kad kasmet pasipriešinimo pareigūnams ir teisėtų jų reikalavimų nevykdymo faktų keliais procentais daugėja. Už šiuos nusižengimus ar nusikaltimus numatyta ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė.