Kūrybai pasirinko traukinius


2008-06-11
To­mas Ja­ru­se­vi­čius
Kūrybai pasirinko traukinius

Kauno pa­rei­gū­nams įkliu­vo vil­nie­tis „dai­li­nin­kas", sa­vo įkvė­pi­mą gra­fi­tų sti­liu­mi nak­tį iš­lie­jęs ant trau­ki­nio va­go­nų.

Kau­no mies­to trans­por­to po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to (PK) pa­rei­gū­nai ėmė­si tir­ti ne­kas­die­nį, ta­čiau ir ne­be pir­mą­kart pa­si­tai­kan­tį nu­si­kal­ti­mą - gra­fi­tų „dai­li­nin­kų" iš­puo­lį Ge­le­žin­ke­lio sto­ty­je.

Va­kar nak­tį, apie 2.45 val., ge­le­žin­ke­lio ap­sau­gi­nin­kai Trans­por­to po­li­ci­jos bu­dė­to­jams te­le­fo­nu pra­ne­šė apie Kau­no ge­le­žin­ke­lio sto­ties pra­mo­ni­nia­me ke­ly­je iš­pai­šy­tą dy­ze­li­nį trau­ki­nį. Į nu­ro­dy­tą vie­tą nu­vy­kę pa­rei­gū­nai ra­do ne tik iš­mar­gin­tą trau­ki­nio ka­bi­ną, mo­tor­ve­žį bei vie­ną va­go­ną, bet ne­tru­kus ap­ti­ko ir su­lai­kė šiuo nu­si­kal­ti­mu įta­ria­mą de­vy­nio­lik­me­tį vil­nie­tį.

Pas jau­nuo­lį ap­tik­ta gra­fi­tų pie­ši­niams nau­do­ja­mų įvai­rių spal­vų da­žų fla­ko­nė­lių ir ki­tų rei­kia­mų prie­mo­nių. Pa­rei­gū­nų ap­klau­sia­mas su­lai­ky­ta­sis pri­si­pa­ži­no iš­pai­šęs trau­ki­nį, ta­čiau ti­ki­no tai da­ręs ne vie­nas, o su men­kai pa­žįs­ta­mu bend­ra­žy­giu. Pas­ta­ro­jo as­me­ny­bė va­kar iki po­pie­tės dar bu­vo ne­ži­no­ma. Vil­nie­tis tvir­ti­no su juo su­si­pa­ži­nęs in­ter­ne­tu ir su­ta­ręs „pa­si­dar­buo­ti" Kau­ne. Iki tol sve­čias iš sos­ti­nės tei­gė siaus­da­vęs sa­vo mies­te ir mar­gin­da­vęs įvai­rias sie­nas bei ki­tus ob­jek­tus.

Pa­rei­gū­nai su iro­ni­ja pa­ste­bė­jo, kad su­čiup­tas sos­ti­nės gy­ven­to­jas nu­ro­dė sa­vo gy­ve­na­mą­ją vie­tą Užu­py­je: „Vei­kiau­siai me­niš­kos sie­los vai­ki­nas no­rė­jo žūt­būt pa­si­reikš­ti, ta­čiau ne­pa­gal­vo­jo apie gre­sian­čias pa­sek­mes dėl to­kio sa­vo poel­gio." Po ap­klau­sos įta­ria­ma­sis vei­kiau­siai bus pa­leis­tas. Tei­sė­sau­gi­nin­kai tei­gė jo įvyk­dy­to nu­si­kal­ti­mo ne­lai­kan­tys itin sun­kiu, to­dėl nė­ra pa­grin­do pra­šy­ti teis­mo leis­ti jį suim­ti.

Dėl chu­li­ga­niš­kų veiks­mų bend­ro­vės „Lie­tu­vos ge­le­žin­ke­liai" pa­tir­ti nuo­sto­liai kol kas nė­ra ži­no­mi. Pa­rei­gū­nų tei­gi­mu, pir­miau­siai bus ban­do­ma pie­ši­nius nu­va­ly­ti, ta­čiau jei tai ne­pa­vyks, iš­mar­gin­tus va­go­nus teks per­da­žy­ti.

„Vyks­ta ty­ri­mas. Su­lai­ky­tas įta­ria­ma­sis ap­klau­sia­mas, tik­ri­na­ma jo pa­teik­ta in­for­ma­ci­ja. Už jo veiks­mus nu­ma­ty­ta bau­džia­mo­ji at­sa­ko­my­bė", - trum­pai ir aiš­kiai va­kar si­tua­ci­ją api­bū­di­no „Kau­no die­nos" kal­bin­tas Trans­por­to PK vir­ši­nin­kas Sau­lius Ka­ro­se­vi­čius.
Anot pa­rei­gū­no, pa­na­šių in­ci­den­tų Kau­ne bū­ta ir anks­čiau, ta­čiau šie­met tai pir­mas toks Trans­por­to po­li­ci­jos ti­ria­mas at­ve­jis. Be to, anks­čiau gra­fi­tų mė­gė­jai sa­vo kū­ry­bai rink­da­vo­si iš Vil­niaus at­vyk­da­vu­sius elekt­ri­nius trau­ki­nius, o šį­kart nu­si­tai­ky­ta į dy­ze­li­nį, ku­ris nak­tį sto­vė­jo Kau­no ge­le­žin­ke­lio sto­ties že­mu­ti­nia­me par­ke. Čia esan­tis lo­ko­mo­ty­vų de­pas skir­tas re­mon­tuo­ja­miems ar iki ki­to iš­vy­ki­mo nak­vo­jan­tiems trau­ki­niams.