Įtariami žmogžudžiai atsidūrė už grotų


2008-09-19
Tomas Jarusevičius
Įtariami žmogžudžiai atsidūrė už grotų

Šalies policijos departamentas pranešė, kad Trakų ir Kupiškio pareigūnai sulaikė dviem kraupiais nusikaltimais įtariamus asmenis.

Praėjusią savaitę Lietuvoje įvykdytos dvi didelio rezonanso sulaukusios žmogžudystės. Viena jų – rugsėjo 9-ąją Trakų rajone, Dembniakų kaime, Strėvos miške. Tądien rasti dviejų vietos gyventojų – 59 ir 47 metų vyrų – irstantys lavonai su kirstinėmis žaizdomis galvose. Teismo medicinos ekspertų teigimu, abu, kaip įtariama, psichiškai nesveiko žudiko aukomis tapę vyrai buvo užkapoti kirviu.

Netrukus policija pranešė apie įtariamojo paiešką. Trečiadienį jis buvo pastebėtas ir  sulaikytas Trakų turgavietėje. Vietos teisėsaugininkai atsitiktinai atpažino jiems įtarimų sukėlusį vyrą. Pašauktas vardu, jis iškart atsisuko. Tą akimirką neliko jokių abejonių, kad tai ir yra ieškomas asmuo.

36 metų įtariamasis policijai gerai žinomas. Prieš 15 metų jis buvo priverstinai gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, nes taip pat kirviu užkapojo savo tėvus ir brolį.

Ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės pradėję Trakų rajono policijos pareigūnai prasitarė, kad sulaikytasis prisipažino įvykdęs vieną žmogžudysčių, o dėl antrosios kol kas savo kaltę neigia. Įtariamasis motyvavo esą buvęs užpultas ir mėginęs kirviu apsiginti nuo smurtautojo. Tokia gynybinė versija teisėsaugininkams kelia abejonių.
Teisėsaugininkų gniaužtuose atsidūrė ir visi penki jaunuoliai, įtariami išniekinę ir nužudę septyniolikmetę Kupiškio gyventoją. Merginos kūną šeštadienį aptiko Šilų girininkijos miške grybavę žmonės. Mergina buvo žiauriai sumušta – jos veide akivaizdžiai buvo matyti žudikų smurto pėdsakai.

Vakar Biržų teisėsaugininkai patvirtino sulaikę paskutinį, penktą įtariamąjį. Pareigūnų duomenimis, prieš įvykdant nusikaltimą jaunuolių kompanija iš pradžių linksminosi Biržuose, o vėliau nuvyko pratęsti linksmybių į miško aikštelę. Būtent čia ir buvo įvykdyta žmogžudystė. Kiek tiksliai kiekvienas sulaikytasis prisidėjo prie nusikaltimo, anot teisėsaugininkų, paaiškės per tolesnį tyrimą.

Du iš penkių 20–23 metų amžiaus įtariamųjų teismas leido suimti dvidešimčiai parų. Likę trys kol kas uždaryti policijos areštinėje, tačiau beveik neabejojama, kad baigiantis dviejų parų sulaikymo terminui prokurorai kreipsis į teismą prašydami leisti suimti ir juos.