Gatvės nusikaltėliai nepasotinami


2009-04-01
Tomas Jarusevičius
Gatvės nusikaltėliai nepasotinami

Kaune vagių apetitas kasdien didėja, o nusikaltimų braižas – vis įžūlesnis ir agresyvesnis.

Paaugliui subadė koją

Pirmadienį vidury dienos nukentėjo du jauni kauniečiai. Vienas jų – nepilnametis, kuriam plėšikai kelią pastojo daugiabučio laiptinėje. Dar dvi vienmetės merginos nuo kišenvagių nukentėjo važiuodamos visuomeniniu transportu.

Apie 15.40 val. Kovo 11-osios gatvės 92-ojo namo vienoje laiptinių keli nepažįstami vyrai užpuolė penkiolikametį. Tamsaus gymio užpuolikai pareikalavo atiduoti mobiliojo ryšio telefoną ir pagrasino sužalosiantys peiliu, jei paauglys nepaklus jų reikalavimams. Po akimirkos grasinimas buvo įvykdytas. Vienas nusikaltėlių du kartus dūrė peiliu penkiolikamečiui į koją. Sužaloję jį, plėšikai spruko be grobio.

Kauno teisėsaugininkai išplatintoje praėjusios paros įvykių suvestinėje nutyli, kad po akistatos su gatvės nusikaltėliais nukentėjusysis pateko į ligoninę. Paaugliui diagnozuotos dvi gilios durtinės žaizdos. Nusikaltimą tiria Dainavos policijos komisariatas.

Grąžino grobį ir spruko

Dar vienas nusikaltimas įvykdytas Ramybės parko prieigose, šalia Autobusų stoties. Apie 16.30 val. ties Trakų ir Tenorų gatvių sankryža 21 metų kauniečiui kelią pastojo keturi iš matymo pažįstami vyrai. Pora iš jų paėmė vaikiną už rankų, o kiti du iškraustė kišenes ir pagrobė mobiliojo ryšio telefoną "Nokia 6030".

Nukentėjusysis savo užpuolikus netrukus pamatė vaikštinėjančius po Autobusų stotį. Apie patirtą nusikaltimą jis papasakojo apsaugos darbuotojui. Šis pareikalavo iš ketvertuko, kad grąžintų pagrobtą telefoną. Apiplėštas jaunuolis atgavo savo "Nokia", bet viduje pasigedo SIM kortelės.

Tuo tarpu įžūlūs plėšikai spėjo dingti savo keliais. Dėl plėšimo Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nukentėjusysis teigė patyręs devynių litų materialinį nuostolį.

Ištuštino ir banko kortelę

Dvi devyniolikmetės kaunietės vėl nukentėjo nuo kišenvagių, siaučiančių visuomeniniame transporte. Pirmadienį anksti ryte, apie 7.50 val., 10 maršruto autobusu važiavusi mergina Kęstučio gatvėje pastebėjo, kad dingo jos mobiliojo ryšio telefonas "Sony Ericsson S5001", kurį ji laikė galinėje kelnių kišenėje. Patirtą nuostolį nukentėjusioji įvertino šešiais šimtais litų.

Po vidurdienio į Centro policijos komisariatą kreipėsi dar viena apvogta devyniolikmetė. Ji teigė apie 12.20 val. buvusi apvogta 16 maršruto troleibuse. Ties Vytauto prospekto ir Griunvaldo gatvės sankryža esančioje troleibusų stotelėje keleivė pasigedo striukės kišenėje buvusios piniginės. Joje buvo asmens dokumentai, pusantro šimto litų, banko mokėjimo kortelės.

Negana to, po kiek laiko nukentėjusioji sužinojo, kad, pasinaudojus jos banko kortele, buvo apsipirkta įvairiose parduotuvėse. Kišenvagių padaryta žala įvertinta 270 litų.