Blokuodami ratus demaskavo mašinvagį


2009-04-01
Tomas Jarusevičius
Blokuodami ratus demaskavo mašinvagį

Rinkliavą už automobilių stovėjimą renkantys kontrolieriai su policininkais sučiupo automobilį bandantį pavogti nusikaltėlį.

Sulaikė įtartiną bėglį

Vakar po vidurdienio Kauno centre savivaldybės bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" darbuotojas su policijos patruliais sučiupo įtariamąjį, bandžiusį pavogti mikroautobusą.

Likus kelioms minutėms iki 13 val., Kęstučio gatvėje, šalia prekybos centro "Maxima", dirbęs kontrolierius Romualdas P. iškvietė policijos pareigūnus, kad šie užblokuotų vieno už stovėjimą nesumokėjusio vairuotojo automobilį. Besikalbėdamas su patruliais kontrolierius pastebėjo per gatvę bėgantį jaunuolį. Pastarasis įšoko į kitoje gatvės pusėje stovėjusį mikroautobusą ir bandė juo važiuoti.

Karštligiškas jaunuolio elgesys sukėlė įtarimų. Be to, šalia automobilio buvo išrikiuoti dar nesukrauti į vidų daiktai: tušti indai nuo geriamojo vandens.

"Kai vienas patrulių pribėgo prie mašinos, ji buvo pajudėjusi iš vietos. Pareigūnas, tiesiog kaip koks leopardas, kirto įstrižai gatvę, puolė prie mikroautobuso, atvėrė dureles ir ištraukė laukan jį vairavusį veikėją. Tai buvo jaunas vaikinas, dvidešimties ar šiek kiek daugiau metų, – vaizdžiai incidento detales pasakojo "Kauno dienos" žurnalistų kalbintas kontrolierius, tapęs tiesioginiu įvykio liudytoju. – Aš čia niekuo dėtas, buvau daugiau žiūrovas, o nuopelnai priklauso pareigūnams."

Atvežė geriamojo vandens

Viešosios tvarkos sergėtojai išgelbėjo vienos geriamąjį vandenį tiekiančios bendrovės vairuotojo kailį. Jis buvo atvežęs bakus su vandeniu ir nešiojo juos į kelių įmonių kontoras. Tuo metu tušti indai stovėjo išrikiuoti prie automobilio. Nieko blogo nenujautęs vyras mikroautobuso užvedimo spynelėje buvo palikęs ir raktelius. Daugiau tokios klaidos jis veikiausiai nebekartos.

Sulaikytas įtariamas mašinvagis buvo pargriautas ant žemės, o jo rankos sukaustytos antrankiais. Po kelių akimirkų sulaikytasis atsidūrė Centro policijos komisariate.

"Tai ne pirmas toks atvejis. Mūsų kolegos yra užkirtę kelią automobilių vagystėms ir anksčiau. Atrodo, pernai kaip tik panašus atvejis buvo, – dienraščiui pasakojo bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" kontrolės skyriaus atstovas Edmundas Obelenis. – Daugelis baudas užsitarnavusių vairuotojų pyksta ant kontrolierių, bet šįkart mūsiškis tikrai nusipelnė padėkos."

Po apklausos – už grotų

Sulaikytąjį iš Centro policijos komisariato pareigūnų perėmė Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Kriminalistai jį apklausė. Po to jaunuolis dviem paroms buvo uždarytas į areštinę. Anot teisėsaugininkų, įtariamasis ne Kauno miesto gyventojas ir iki šiol laikinojoje sostinėje "nepasižymėjęs", tačiau kelis kartus patekęs į kitų miestų policijos pareigūnų akiratį.

Dėl pasikėsinimo pavogti transporto priemonę pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį kuruojantys prokurorai artimiausiu metu turės apsispręsti, ar kreiptis į teismą su prašymu leisti įtariamąjį suimti ilgesniam laikui.