Akla pažintis baigėsi išžaginimu


2009-04-07
Tomas Jarusevičius
Akla pažintis baigėsi išžaginimu

Keturiolikmetė kaunietė teigia, kad po vakaronės draugų kompanijoje buvusi išprievartauta viename apleistame Žemųjų Šančių name.

Sekmadienį vakare su paaugle dukra į policiją atėjęs kaunietis pranešė, kad jo atžala tapo žagintojo auka. Anot nukentėjusiosios, iš matymo menkai pažįstamas vyras apie 20 val. ją nuskriaudė viename A.Juozapavičiaus prospekto name, netoli prekybos centro "Šilas". Apleistą ir smarkiai apgriuvusį pastatą yra pamėgę benamiai ir kiti asocialūs asmenys.

Anot teisėsaugininkų, istorija prasidėjo, kai nukentėjusioji trumposiomis SMS žinutėmis susipažino su romų tautybės jaunuoliu iš Žemųjų Šančių. Vėlyvą sekmadienio popietę ji su drauge iš Dainavos rajono atvyko į Šančius susitikti su šiuo draugu.

Jiems beeinant A.Juozapavičiaus prospektu nuo Panemunės tilto "Šilo" parduotuvės link, prie kompanijos prisijungė dar keli iš pažiūros tamsesnio gymio vaikinai. Paauglė teigia, kad iš viso jų buvo keturi ir visi veikiausiai čigonai.

Netrukus kompanija pasuko apleistų kareivinių link. Čia tarp vaikinų esą kilo konfliktas. Vėliau pažįstamas jaunuolis nusiviliojo keturiolikmetę į apleisto pastato pusrūsį. Įtariama, kad ten ant aptriušusios sofos ir buvo įvykdytas nusikaltimas. Aiškinamasi, ar minėtas konfliktas nebuvo tik surežisuota scena ir pretekstas nusivilioti paauglę į atokesnę vietą.

Kol kas visa nukentėjusiosios nupasakota istorija atrodo gana miglotai ir pareigūnams kelia nemažai klausimų. Reikia tiksliai išsiaiškinti, kur nusikaltimo metu buvo likusi jaunuolių kompanijos dalis bei mergaitės draugė. Be to, tikslinama, ar prieš nepilnametę buvo smurtaujama ir grasinama susidorojimu.

Ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo pradėję Panemunės policijos komisariato pareigūnai vakar tvirtino dedantys visas pastangas, kad galimas įtariamasis būtų kuo greičiau sučiuptas. Tai tėra laiko klausimas, kada jis atsidurs pareigūnų gniaužtuose.

Anot teisėsaugininkų, jį surasti neturėtų būti itin keblu, nes pravers ir kartu buvę kompanionai, gerai pažinoję savo bičiulį. Pagal turimą pirminę informaciją pareigūnai spėja, kad įtariamasis bus maždaug dvidešimties metų jaunuolis, galbūt gyvenantis kažkur netoli nusikaltimo vietos.

Baudžiamasis kodeksas už nepilnamečio asmens išžaginimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Kalbėdami apie šį incidentą policijos pareigūnai kritikos strėles nutaiko į pastaruoju metu išpopuliarėjusias pažintis virtualioje erdvėje ar trumposiomis SMS žinutėmis. Teisėsaugininkai įsitikinę, kad nepilnamečių draugystės iš pirmo žvilgsnio su visiškai nepažįstamais asmenimis prie gero nepriveda, tad ir patys suaugusieji turėtų būti akylesni, leisdami savo atžalas į susitikimus su draugais.