Šaunūs ir dar šaunesni


2009-06-27
Agnė Klimčiauskaitė
Šaunūs ir dar šaunesni

Prieš šešerius metus plačiajai visuomenei nežinomas dailininkas Rimas Valeikis išgarsėjo laimėjęs TV3 realybės šou "Robinzonai". Ir jau kitą sezoną buvo kviečiamas vesti televizijos laidų.

Po pergalės "Robinzonuose" TV3 televizijos prodiuseriai R.Valeikio nebepaleido. Pirmiausia jam pasiūlė vesti sporto kovų laidą paaugliams "Nugalėtojų lyga". Tačiau laidai peršokus į Baltijos televiziją, R.Valeikis save išbandė ne tokiame sportiškame rutuliukų "stumdymo" žaidime – "Teleloto" loterijoje. Šmaikštaudamas R.Valeikis guodėsi, kad nors visada norėjo pasėdėti direktoriaus kėdėje, ir loterijos vedėjo darbas suteikė daug džiaugsmo. Vyras tikino, kad nėra nieko smagiau, kaip dalyti žmonėms aukso puodus.

Nepaisant to, netrukus R.Valeikis vėl atsidūrė sportinių kovų sūkuryje. TV3 laidoje "Statybų karštinė" dalyvavusius narsuolius jis vedė į svajonę turėti visiškai įrengtą butą sostinės Pilaitės mikrorajone. Ne vienam šou dalyviui užduotys priminė tikrus robinzoniškus iššūkius: esant 30 laipsnių karščiui su dažų kibirais karstytis pastoliais, įveikti kliūčių ruožus su pilnais plytų karučiais, šokinėti pro langus, landžioti vamzdžiais ar leistis jais iš penkto namo aukšto.

Televizijos žiūrovams raudonoji R.Valeikio statybininko uniforma, matyt, neįtiko. Keletą metų "robinzono" ekrane nebuvo matyti. Tačiau praėjusį sezoną vyras vėl ėmėsi elegantiško, žavaus ir sportiško laidos vedėjo vaidmens. Gandų ir karštų reportažų TV3 laidoje "Paparacai.lt" jam į parankę įsikibo didžiausia gandų pažiba – Natalija Zvonkė.

Vos spėjo akys priprasti prie šalies žvaigždučių gyvenimo užkulisius kedenančio R.Valeikio, jis vėl nuklydo laukinių kovų keliais. Ko gero, kad ir kaip beviliotum robinzoną, jis vis tiek į džiungles žiūrės. R.Valeikis pasiryžo vadovauti liepos viduryje prasidėsiančiam TV6 projektui "Kelionių startas". Viena jo pareigų bus organizuoti dalyviams ištvermės reikalaujančias užduotis. Daugybę sunkių išbandymų Malaizijoje ištvėręs vyras ketina įrodyti, kad ir pats per šešerius nuo tada praėjusius metus neapsileido.

"Kelionių starte" būsiu ne tik laidos vedėjas, bet ir užduočių kūrimo komandos bei vertinimo komisijos narys, būsiu pats sportiškiausias, šmaikščiausias ir kūrybingiausias, natūralu, kad šalia net puikiausi laidos dalyviai atrodys tikri mėmės, todėl pils ant manęs visas susikaupusias neapykantos pamazgas…" – nuotaikingai žadėjo laidos vedėjas. Pažįstantys šį šaunuolį turbūt neabejoja, kad jis išties tiki esąs nepralenkiamas nė vienoje srityje.

Gali būti, kad taip ir yra – kai prieš savaitę "robinzonas" sutiko dalyvauti Druskininkų ekstremalių išbandymų parke vykusiose varžybose, šansų jį įveikti neturėjo nė vienas konkurentas.

Bet prieš prasidedant "Kelionių starto" filmavimui (laidos kūrėjai šiuo metu jau Turkijoje) buvo juokaujama, kad R.Valeikio laukia kur kas sunkesni iššūkiai nei fizinės užduotys. Jam teks rasti bendrą kalbą su ne mažiau savimi patenkintais kolegomis – stilistu Mantu Petruškevičiumi, verslininku Mariumi Gelažniku ir aktoriumi bei laidų vedėju Leonardu Pobedonoscevu. Turint omeny, jog pastarieji į filmavimus tam ir kviečiami, kad demonstruotų kuo "žvaigždiškesnius" įgeidžius kandidatams gauti gido darbą šiltuose kraštuose, atmosfera per filmavimus įkais.