Koks kipšas pradangino anketas?


2009-06-27
Agnė Klimčiauskaitė
Koks kipšas pradangino anketas?

Atranka į Lietuvos televizijon grįžtantį klasikinės muzikos žvaigždžių šou "Triumfo arka" prasidėjo netikėtais rūpesčiais.

Bene apsėstas piktųjų popmuzikos dvasių organizatorių kompiuteris pradangino didžiąją dalį kandidatų anketų su duomenimis susisiekti. Todėl "Triumfo arkos" prodiuseris Ričardas Rickevičius prašo visų, pildžiusių anketas, dar kartą kreiptis į projekto kūrėjus.

Tik laiko tam nebe daug – pirmosios atrankos turi baigtis jau kitą savaitę. Dalyvausiantiems vėlesnėse lieka galimybė tobulintis "Triumfo arkos" mokykloje ir pasirodyti LTV ekrane, kai iškris dalis pirmųjų dalyvių.

"Jei nesurinksime dalyvių, patys uždainuosime eteryje", – juokais žadėjo atrankos komisijos narys dainininkas Vytautas Juozapaitis. Maestro priminė, kad atrankose laukiami visi, kurie gali balsuoti Lietuvos Respublikos rinkimuose – nuo aštuoniolikos iki... "Mūsų kompetencija tebus sustabdyti tuos, kurių tikrai nereikia leisti į televiziją", – šyptelėjo dainininkas.

Komisijos nariai vieningi – ieškos tik grynuolių, galinčių balsu pritrenkti ir priekabiausią komisiją. Prodiuseris R.Rickevičius paminėjo, kad tarp kandidatų į grynuolius buvo ir penkiasdešimtmečių. O operos solistas Vladimiras Prudnikovas labai prašo atsiliepti ir atvykti į atranką 70-metį perkopusį vyriškį, kuris prieš porą metų nesėkmingai bandė tapti Muzikos ir teatro akademijos studentu.

"Triumfo arkos" rengėjai pabrėžė, kad kandidatų patirtis ir muzikinė klausa svarbesnė nei jų artistiškumas, entuziazmas ar telegeniškumas. Pasidomėjus, ar projekte dalyvaus populiarių popmuzikos atlikėjų, komisijos nariai atsakė ironiškomis šypsenomis. "Manau, kad klasikinės muzikos atlikėjai ir patys populiarūs savo srityje. Galime drąsiai pasakyti, kad visi "Triumfo arkos" dalyviai galėtų tinkamai atstovauti šaliai užsienio šalių scenose. Skirtingai nei įvairių muzikinių šou dalyviai", – replikavo V.Juozapaitis.

Pirmojoje "Triumfo arkos" atrankoje pasirodė vienu perspektyviausių lietuvių tenorų vadinamas Gediminas Varna-Tiškevičius. Aštuonerius metus Londone gyvenęs ir dainavęs jaunas vyras nutarė karjerą tęsti savo šalyje. Beje, šis klasikinės muzikos atlikėjas pernai mokė dainuoti LNK "Muzikos akademijos" dalyves Urtę ir Gabrielę.

Atranka neatrodė paprasta net iš šalies – kandidatams teko atlaikyti kandžios komisijos sąmojus, pasakoti anekdotus, dainuoti operetę populiariuoju stiliumi ir reaguoti į įvairias provokacijas. Atspariausi talentai paaiškės kitą savaitę.