Grikių kruopų akupunktūra


2009-04-25
Agnė Klimčiauskaitė
Grikių kruopų akupunktūra

Ar žinojote, kad paprasta, milimetro storio gumytė, šeimininkių naudojama dėti ant stiklainių, gali išsaugoti žmogui gyvybę?

Taip laidai "To dar nebuvo" (balandžio 28 d. 19.10 val., o nuo gegužės 5 d. – 21 val. per BTV) teigė Alfredas Maruška – gydytojas, taikantis korėjietišką sveikatinimo būdą.

Korėjietiškas gydymo ir sveikatinimo būdas labai panašus į akupunktūrą. Tik šiuo atveju gydoma ne adatų dūriais, o sėklų masažu. Jo kūrėjai ir skleidėjai tiki, kad Visatoje viskas sudėliota pagal panašumo principą. Taigi žmogaus rankoje smilius ir mažylis atitinka rankas, didysis ir bevardis – kojas, nykštys – galvą ir kaklą.

Korėjietiško gydymo būdo principas – sėklomis spausti tam tikrus taškus, per kuriuos gali būti veikiami atitinkami organai. Sėklą galima tiesiog užklijuoti lipnia juostele. Labiausiai vertinamos grikių kruopos – dėl to, kad turi aštrias briaunas, todėl veikia panašiai kaip akupunktūros adatėlės, ir yra mažos, todėl lengvai priklijuojamos.

A.Maruška laidos kūrėjams papasakojo istoriją, kaip išgelbėjo moters gyvybę kišenėje teturėdamas mažą gumytę. Jam teko važiuoti troleibusu, kuriame keleivė smarkiai susižeidė koją ir paplūdo kraujais. Visi keleiviai išsigandę išsilakstė, o gydytojas smarkų kraujavimą sustabdė per tris minutes. Ne koją subintavęs, o ją atitinkantį tašką rankoje smarkiai suveržęs gumyte.

Korėjietiškais metodais gydomasi nuo įvairiausių ligų. Pasak studijuojančių ir praktikuojančių, šis gydymo būdas padeda devyniems žmonėms iš dešimties. "Man patinka balansuoti tarp rimtų temų ir tų, kurios priverčia abejoti. Iš tiesų 90 proc. labai apsidžiaugusių mano patarimais yra tie, kurie jais tikėjo. Čia, matyt, kaip ir su tablete iš kreidos – jei tikėsi, kad ji tau padės, tai ji iš tiesų padės. Bet niekada nesakau žmonėms, kad viena ar kita yra tikroji panacėja", – savo parengtą siužetą komentavo laidos "To dar nebuvo..." vedėjas Henrikas Vaitiekūnas.

Žurnalistas sėklų terapiją norėjo išbandyti ir pats. Bet po pusdienio nusibodusią sėklą nusiplėšė nuo rankos.