Ar tikrai meilė baigėsi?


2009-06-27
Agnė Klimčiauskaitė
Ar tikrai meilė baigėsi?

Kaip kadaise Petraičių šeima, taip ir Baronai iš LNK serialo "Nekviesta meilė" tapo ne vienos šeimos nariais. Tačiau serialo kūrėjai herojus išsiuntė atostogų. Neribotam laikui.

Per trejus metus iki pastarojo penktadienio buvo parodyta net 381 "Nekviestos meilės" serija. "Sidabrine gerve" kaip geriausias televizijos filmas įvertintas serialas tapo ir ilgiausiu lietuvišku serialu Lietuvos istorijoje, aplenkęs legendinę "Petraičių šeimyną" (340 serijų). Tačiau siekti garsiosios muilo operos "Santa Barbara", kuri daugiau kaip 40 šalių žiūrovus prikaustė beveik devyneriems metams, rekordo serialo kūrėjai, regis, nesiryžo.

"Nekviestoje meilėje" vaidino net 167 profesionalūs aktoriai, dar 50 pasirodė epizoduose. Scenarijų rašė 11 scenaristų. TV filmą režisavo trys režisieriai – Alvydas Šlepikas, Saulius Balandis ir Kristina Kunčinaitė.

Nors serialo kūrėjams dar neatsisveikinus pasklido gandai, kad jis neabejotinai grįš, prodiuseris Rolandas Skaisgirys pažadų nedalija. "Ketvirtas "Nekviestos meilės" sezonas tikrai baigėsi. O ar bus kitas, kol kas negaliu pasakyti. Mūsų herojai gyvena savo gyvenimą", – mįslingai kalbėjo prodiuseris. Vis dėlto bent menka viltis serialo gerbėjams lieka – R.Skaisgirys sakė, kad yra parašyti dar keleto sezonų scenarijai, tačiau ar jie bus ekranizuoti, ar liks dulkėti stalčiuose, parodys tik laikas ir televizijos sprendimai. Ir net užsiminė, kad jei sugrįžti norėtųsi, o LNK tam prieštarautų, pagalvotų ir apie "Nekviestos meilės" perkraustymą į kitą televiziją.

Bet kažkodėl atrodo, kad R.Skaisgirys arba nusprendė pailsėti nuo "Nekviestos meilės" herojų, arba tiesiog branginasi. Mat LNK atstovai nedvejodami sako – jei tik populiariojo serialo kūrėjai nuspręstų tęsti darbus, jie labai apsidžiaugtų.

O kol kas "Nekviestos meilės" kūrėjų akiratyje – naujas serialas. R.Skaisgirys ir A.Šlepikas nutarė kurti serialą apie... save – 40-mečius vyrus, kuriems gyvenimas toks pats įdomus kaip ir 20-mečiams: kupinas meilės, nuotykių, dramų, laimės akimirkų.