Tikrintas vilkikų krovinių svoris


2008-08-14
kaunodiena.lt
Tikrintas vilkikų krovinių svoris

Valstybinės kelių transporto inspekcijos pareigūnai liepos mėnesį kontroliuodami, ar transporto priemonių bendroji masė ir matmenys su kroviniu ar be jo neviršija leistinų, patikrino 465 transporto priemones ir nustatė, kad 31 viršijo leidžiamą bendrąją masę, 53 - ašies (-ių) apkrovas, 17 - maksimaliai leistinus matmenis.  

Už nustatytus pažeidimus vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, iš 29 transporto priemonių vairuotojų, kol bus pašalinti nustatyti pažeidimai, paimti kelių transporto priemonių registravimo liudijimai.

Didžiausia bendroji masė per šį laikotarpį nustatyta patikrinus bendrovei „Transgimas" priklausančią transporto priemonę „Scania", kurios bendroji masė siekė 54,70 tonos (leistina 40 tonų), ašių grupės apkrova - 24 tonos (leistina 18 tonų).

Inspekcijos pareigūnai nustatė, kad 20 užsienio valstybėse registruotų transporto priemonių vežė sunkiasvorius ir (ar) didžiagabaričius krovinius be leidimo: 8 transporto priemonės viršijo leidžiamą bendrąją masę ir ašies (-ių) apkrovą, 12 transporto priemonių viršijo maksimaliai leistinus matmenis.